Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Zelfontwikkeling is leuk – Onthulling nieuwe logo

Zelfontwikkeling

Als je me volgt heb je vast wel gehoord dat ik stop met het begeleiden van ondernemers om hun marketingwiel in te richten met overtuigende content. Aanstaande vrijdag geef ik mijn laatste workshop Bloggen. Je kunt nog meedoen! (tegen een afscheidsprijsje)

Nieuwe richting

Die nieuwe richting krijgt steeds meer vorm. Het is super spannend om daarover na te denken en ik kom mezelf daarin tegen. De ideeën zijn zo groots dat ik tegen belemmerde overtuigingen aanloop. Ben ik nu niet te ambitieus? Moet ik niet kleiner beginnen? Wie ben ik? Ben ik wel goed genoeg?

Interessant om te zien wat er met je gebeurt als je besluit je buikgevoel en je hart te volgen en tegelijkertijd besluit om je brein even te negeren. Ik zeg even, want je brein is heel nuttig als ideeën plannen gaan worden.

Misschien beter en leuker om dit samen te doen?

Ik ben het weekend op bezoek gegaan bij een eventuele zakenpartner. Ze belde mij op toen ik in Zeeland aan het denken was over mijn toekomst. En zonder dat we elkaar kennen of eerder gesproken hadden bleven we ruim een uur aan de telefoon samen. De klik was voelbaar en we moesten elkaar gewoon ontmoeten.

Heb jij dat ooit gehad met iemand?

Het eerste gesprek ging heel goed. We leerden elkaar een beetje kennen en het leek alsof we al vriendinnen waren. Dit weekend was ik uitgenodigd in haar huis. Het werd duidelijk waar onze overeenkomsten lagen maar ook waar onze verschillen zitten. Mega interessant om te onderzoeken of en hoe we kunnen gaan samenwerken.

Zelfontwikkeling

Mijn liefde voor zelfontwikkeling is na mijn burn-out alleen maar gegroeid. Steeds meer leer ik over mijn brein en mijn drijfveren. Het belangrijkste om gezond te blijven is de regie nemen en houden over je eigen leven. Niet geleefd worden maar zelf leven. Dat onderwerp zal dan ook centraal staan in de nieuwe richting die ik op wil.

Communicatiekracht

De kracht van communicatie naar anderen maar ook naar jezelf is van meer invloed dan je denkt. Ben jij je bewust van alle dingen die je tegen jezelf en anderen over jezelf zegt? Welke woorden gebruik je? Wat doet dat met je? En wat gebeurt er als je een keer iets anders zegt?

Doe maar net of ik de Koningin ben

Ooit kreeg ik van een vriendin een magneetje voor op de koelkast met de tekst: “Doe maar net of ik de Koningin ben.” Dat was op dat moment grappig, omdat ik graag voor mij laat zorgen. Ik heb liever dat er iemand voor mij kookt dan dat ik dat zelf moet doen. Ik heb liever dat er iemand voor mij poetst dan dat ik dat zelf moet doen. Ik heb niets met het huishouden en sla dat liever over. Dat was op dat moment de vertaling van die tekst. Mevrouw de Koningin laat graag voor zich zorgen.

Ik heb er nu een andere vertaling aangegeven

Een Koningin heeft de regie. Zij bepaalt in haar Paleis wat er gebeurt en wat er niet mag gebeuren. Zij stuurt het personeel aan die ervoor zorgt dat haar leven en het leven van mensen om haar heen goed is. Ze geeft acte the précence als het nodig is en straalt een berg zelfvertrouwen uit als er een kroon op haar hoofd staat of camera’s op haar gericht zijn.

Net doen alsof

Wat zal er met jou gebeuren als jij net doet of jij de Koningin bent van jouw leven? Je brein kent het verschil niet tussen een waarheid en een leugen. Dat is waarom ‘doen alsof’ zo enorm krachtig is.

Spelen

Net doen alsof deden we als kind allemaal. Wie heeft er geen verkleedpartijtjes of doktertje gespeeld? Hoe meer ons brein geprogrammeerd wordt hoe minder vaak we gaan spelen. We zetten bewust en onbewust steeds meer beschermingsmechanismen aan het werk om de pijn die ons is aangedaan niet nog eens te hoeven voelen. Maar we vergeten dat we daarmee ook de regie kwijtraken. We laten angst onze reactie bepalen.

Zelfontwikkeling is leuk!

Uit de therapeutische hoek

Jezelf leren kennen en spelen met de mogelijkheden is leuk! Zelfontwikkeling is leuk! Het wordt tijd dat we zelfontwikkeling niet langer zien als een manco, dat we iets moeten leren omdat we niet compleet zijn of niet goed genoeg zijn. Dat we therapie nodig hebben omdat we angstig zijn of niet durven opkomen voor onszelf. Dat we niet goed genoeg zijn.

Ik ben niet tegen therapie, ik heb er zelf heel veel profijt van gehad. Maar hoe leuk zou het zijn als je geen therapie nodig hebt omdat je op tijd weer bent gaan spelen.

Zelfontwikkeling is leuk

Zelfontwikkeling en jezelf spiegelen of gespiegeld worden is leuk en het is mijn verlangen dat jij dat ook zo gaat zien! Hoe ik dat wil gaan doen is nog volop in ontwikkeling. Maar blijf me volgen om te zien waar ik uit ga komen 🙂

Spiegeltje spiegeltje aan de wand… wie is het leukste van het hele land?
JIJ bent dat! Jij bent de Koningin van jouw leven!

gr. Koningin Jolanda

Doe maar net of ik de Koningin ben
Zelfontwikkeling

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *