Versterken van je team

versterken van je team

Delen mag >

Versterken van je team

Thuiswerken is niet meer nieuw. De thuiswerkplekken zijn inmiddels goed ingericht en de nieuwigheid en onzekerheid is er voor een groot deel af.

Veel uitdagingen hebben de medewerkers al doorstaan en nu is het tijd om de boel weer een beetje met elkaar te verbinden.

Zo werk je aan Lean, stel je je doelen en wil je ze ook halen. Daarvoor ga je motiveren, combineren, coachend leiderschap, Performance management, Change management, Projectmanagement, Zelfsturing of Competentiemanagement inzetten.

Remote management

Maar nu al je medewerkers thuis werken is het een stuk uitdagender om in contact te blijven. En al helemaal om het teamgevoel te behouden. Welke middelen zet jij daarvoor in?

Communicatie heeft een meer intensieve karakter als medewerkers niet fysiek bij elkaar zitten (remote management), de manager heeft de hele werkweek nodig om goed te blijven communiceren en verbinden. Maar wie heeft daar de tijd voor? Wie geeft dit echt prioriteit?

Je wilt wel, maar hoe dan?

Natuurlijk zie jij de waarde van het menselijk kapitaal in je onderneming. Maar hoe behoud je deze waarde of investeer je in je kapitaal zodat de waarde vermeerderd?

Veel managers zijn bezig met het optimaliseren van processen en met een financieel plan. Maar om dit alles voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je de mens blijft zien.

Onzekerheid

Veel medewerkers voelen een druk vanuit het management en zijn bang voor hun baan of vinden dat ze niet gezien of gehoord worden en ondergaan (stil) klagend elke verandering.

Hoe werk jij aan vertrouwen?

Elk mens heeft een eigen verhaal dat gehoord mag worden. En elke medewerker heeft ondersteuning nodig van het management. Ook al wordt dit soms hevig ontkend. En er is vertrouwen nodig als je wilt dat er eerlijk wordt gecommuniceerd.

Een mens is een mens en wil graag het gevoel hebben om ergens bij te horen. Niet alleen vanwege zijn of haar kwaliteiten maar ook vanuit hun mens zijn.

Productiviteit

Maar ik begrijp ook dat productiviteit belangrijk is. Mensen willen graag hard werken en hun taken afstrepen. Daarom gaan ze, zeker nu thuis alles binnen handbereik ligt, langer door dan goed is voor hun productiviteit.

Je brein heeft ook rustmomenten nodig.

  • Als je zuinig omgaat met je brein ben je mega productief.
  • Als je weet dat je gewaardeerd wordt voel je je goed.
  • Als je weet wat je moet doen, ervaar je rust in je werk.
  • Als je begrip krijgt wil je de ander ook begrijpen.
  • Als je goed voor jezelf zorgt dan raak je niet overbelast.

Een online oplossing

Als je voor deze mega uitdagende taak staat dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Ik heb een online oplossing waar we op een leuke manier de verbinding met elkaar versterken.

Kennis delen, verhalen delen en meer leren over het inzetten van je brein en over leren communiceren.

Wil je daar meer over weten?

Bekijk mijn aanbod voor bedrijven en neem dan gerust contact met mij op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie