Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Tsunami die kant op

tsunami

Wat moet je doen bij een Tsunami?

Ik was vorige week op vakantie in Portugal. Toen ik lekker in het zonnetje langs het strand aan het slenteren was, kwam ik een verkeersbord tegen. Dat bord vertelde mij in welke richting ik moest lopen als er een tsunami aankwam.

Ondanks dat een tsunami allesbehalve grappig is, moest ik er toch om lachen.
Wat heerlijk als er in geval van paniek iemand is die rustig bekijkt welke route er moet worden gelopen voor het beste resultaat.

Resultaat = Veiligheid

Tsunami aan emoties

Een tsunami aan emoties is ook allesbehalve grappig. Je hoofd maakt je gek en gaat alle kanten op. Van angst, naar onzekerheid, naar verdriet of boosheid. Wat gebeurt er allemaal?!
Hoe kom je van die tsunami aan emoties af!?
Hoe fijn zou het zijn als je hoofd even tot stilstand komt zodat je kunt bekijken welke route voor jou het beste resultaat oplevert?

Resultaat = Veiligheid

Laat mij je verkeersbord zijn!

Laat mij je helpen de richting te bepalen die voor jou het beste resultaat oplevert.
Veiligheid!
Als je hoofd overuren maakt is het bijna onmogelijk om zelf te bepalen welke route voor jou de beste route is. Je grijpt alles om je heen aan om je maar beter te voelen.
En alles zal ook wel een beetje helpen, en dat is fijn.
Maar weet jij welke stap er nu voor jou de beste resultaten opleveren?

Coaching of Therapie?

De eerste stap die je kunt zetten is de stap naar de huisarts. Waarschijnlijk komt je bij de praktijkondersteuner terecht die je helpt met structuur aanbrengen, rustig en mindful te zijn. Een fantastische hulp!

De volgende stap is een psycholoog, die je helpt inzichten te geven in je eigen gedrag. Wat kan jij doen om je beter te voelen? Je kunt er fijn praten over je emoties, en praten helpt je om je hoofd tot rust te brengen en daardoor krijg je nieuwe inzichten.
Ode aan de psychologen!

Maar je moet hier vaak lang op wachten. Of de psycholoog geen verdieping meer kan bieden, maar jij voelt dat je nog steeds niet content bent. Dan ga je verder zoeken. Gelukkig is er veel aanbod. Kies je voor een spiritueel pad, of wil je wetenschappelijk weten wat er met je gebeurt? Waar begin je?

Laat mij je de weg wijzen

Of je nu coaching of therapie nodig hebt. Ik kan je helpen de juiste content te geven om je content te voelen. Met het doorleven van een burn-out, door levenservaring en door verschillende coachopleidingen begrijp ik waar je doorheen gaat. Ik geef je tools en coach je naar de volgende versie van jezelf.

Veel coaches vertellen je dat ze je begeleiden naar de beste versie van jezelf. Daar geloof ik zelf niet in. Ik geloof erin dat we hier op aarde zijn om te leren. De reis is je doel, niet je bestemming. En als we aankomen bij de beste versie van onszelf dan is dat de bestemming. En kunnen we de aarde verlaten.
Daarom streef ik naar telkens weer een betere, volgende versie van mezelf en van jou. We zijn immers nooit te oud om te leren. Het is fijn om content te zijn terwijl je werkt aan de volgende versie van jezelf.

IEMT

Met mijn opleiding als IEMT therapeut kan ik je helpen om emoties die in de weg zitten en die je met je wilskracht niet kunt ombuigen.
Angsten, schaamte, spijt, berouw, schuldgevoelens of andere emoties kunnen aan je blijven knagen, ondanks dat je hoofd er nu ondertussen wel klaar mee is.
Als deze emoties terug blijven komen wordt het tijd om ze aan te pakken. IEMT helpt je daarbij. Zonder dat je hoeft te weten waar ze vandaan komen. Zonder elk detail te hoeven herbeleven. Zonder zelfs maar te zeggen wat je bezig houdt. Telkens ben ik weer net zo verrast van het resultaat als degene die de sessie ondergaat. De kracht van eenvoud!

Veiligheid zit in je brein

Natuurlijk is het zo dat als je wordt overvallen door een tsunami dat je dan niet veilig bent. Ook niet als je jezelf veilig denkt. Je zult echt in actie moeten komen om de veiligheid op te zoeken.
Als je dat niet doet, verdrink je.

Als je niet zoekt naar de veiligheid wanneer je overspoeld wordt door emoties, voel je je ook niet veilig. Ook al ben je dat fysiek wel. Gevoel van veiligheid zit in je brein. Je zult veiligheid in je hoofd moeten opzoeken.

Als je niets doet, gebeurt er ook niets.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Oh wat was ik boos op mijn psycholoog toen hij mij vertelde dat ik andere keuzes mocht maken. Ik zorgde er zelf voor dat ik mij ziek voelde maar ik had geen idee hoe ik daaruit moest komen. Het hielp mij totaal niet als hij weer eens vroeg… wat denk je zelf? Grrrr… als ik dat wist, dan zat ik hier niet, dacht ik dan.

Die zoektocht heeft mij veel energie gekost. Ik had echt wel door dat ik zelf aan de slag moest, maar er stond geen bordje, die kant op, dan ben je veilig.
Ik leek in cirkels te lopen.

Herken je dat?

Dan wil ik jou begeleiden om uit die cirkel te komen en je de weg te wijzen.
Zodat je je sneller content voelt.
Neem contact met mij op dan bespreken we samen of ik iets voor je kan betekenen of ik help je op weg.

Plan nu een gratis kennismaking in.

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *