Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Stappenplan Tekst Deelname Event

tekst deelname event

Stappenplan voor het schrijven van een tekst deelname event

Als je deelneemt aan een event wordt je vaak gevraagd even een tekstje te sturen om te vertellen wat je daar gaat doen. Een aankondiging. Maar hoe schrijf je een tekst deelname event?

Zo’n klein tekstje kan ervoor zorgen dat je niets op papier krijgt. Want hoe zet je nu heel je business en kwaliteiten in de etalage van 1 alinea.

Ik ga je helpen. Moet jij een tekstje schrijven voor deelname aan een event? Volg dan zeker deze 5 adviezen en download het stappenplan.

Advies 1: Laat de perfectie los

Het allerbelangrijkste als je gaat schrijven is jezelf ontspannen. Als je bij voorbaat al in de stress schiet om een tekst te schrijven, dan lukt het zeker niet.
Hecht niet zoveel waarde aan de perfecte tekst. Natuurlijk wil je dat jouw deelname een succes wordt. Maar je raakt je doelgroep eerder met een bericht uit je hart dan met een poging tot perfectie.

Als je een perfecte tekst wilt schrijven faal je altijd

Perfectie bestaat immers niet.

Advies 2: Weet wie er op het Event afkomen

Voordat je een Tekst Deelname Event kunt gaan schrijven moet je wel weten voor wie je gaat schrijven. Wat voor soort mensen komen naar het event? Wat houdt hen bezig? En waar kan jij op inhaken? Als je een event bezoekt voor ondernemers praat je minder snel over kindervermaak dan als je op tweede paasdag een kraam huurt op een life style event.

Ken je publiek

Stel: Ik ben een anti burn-out mentor. Ik wil burn-out helpen voorkomen. Burn-out komt in alle lagen van de bevolking voor en in elke functie. Mijn boodschap kan ik aanpassen aan de gasten van het event. Wat houdt hen bezig? Verdiep je daarin.

Advies 3: Pas je boodschap aan

Als ik op een ondernemersnetwerk mag spreken zal ik het eerder hebben over controle over je brein. Over het gevaar van multitasking en over productiviteit.

Maar als ik een kraam huur op een Life Style Event kies ik ervoor om de deelnemers op te roepen iets te gaan doen. Daar komen ze immers voor.

Bijvoorbeeld: ‘Test hoever je van een burn-out af zit.’

Ik schrijf dan over de balans tussen kinderen, werk, partner en ouders. Zorgen voor anderen is goed, maar zorgen voor jezelf is beter.

In beide gevallen ben ik bezig met mijn visie. Burn-out preventie. Maar de boodschap is afgestemd op het publiek.

Advies 4: Laat een stukje van jezelf zien

Het lijkt wel of we allemaal bang zijn om kwetsbaar te zijn. Alles moet mooi, perfect en goed zijn. Maar kwetsbaarheid is geen zwakte, jezelf kwetsbaar opstellen zorgt ervoor dat je echte verbinding maakt. Kwetsbaarheid is een kracht.

Als ik aan een ondernemersbijeenkomst deelneem zal ik deze tekst gebruiken.

Ik ben hersteld van een burn-out en ik ben gaan ondernemen. Heerlijk de vrijheid van ondernemen.
Maar het liet mij niet los waarom ik ben omgevallen en jij bent blijven staan.
Inmiddels heb ik dat ontdekt. Het heeft veel te maken met de manier waarop we ons brein aan het werk zetten. Ik weet inmiddels veel over hoe ons brein werkt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Met die kennis kun je heel eenvoudig je productiviteit verhogen en een burn-out voorkomen.

Als ondernemer werk je hard met je hart

Maar dat is geen bescherming tegen een burn-out. Voorkom dat je je droom moet laten varen door verkeerd gebruik van je breincapaciteit. Voorkom dat je teamleden een voor een uitvallen door ambitie. Vergroot de productiviteit en verlaag het ziekteverzuim.

Voor een lifestyle event buig ik het om naar:

Ik ben me kapot geschrokken toen ik mijn aantekeningen las. Tijdens mijn burn-out hield ik een dagboek bij waarbij ik onbeperkt mijn gedachte kon dumpen. Maar toen ik weer hersteld was vond ik het lezen van die gedachtes pittig.

Mijn eerste gedachte was om mijn dagboek te vernietigen, dit mocht toch niemand van mij weten. Maar de volgende gedachte was dat juist mensen dit moesten weten.

Ik heb mijn aantekeningen gepubliceerd in een boek. Dit was een idealistisch doel om mensen te waarschuwen voor dat zwarte gat. Ik heb mezelf ten doel gezet om te helpen burn-out te voorkomen.

Kom naar mijn stand en we kijken samen hoever je van een burn-out verwijderd bent. Doe de test en je krijgt direct een mega goede maar supersimpele tip om jezelf te beschermen tegen een burn-out. Gratis.

Dezelfde boodschap maar een ander jasje

Advies 5: Gebruik eerdere teksten

Grote kans dat je eerder hebt nagedacht over een tekst. Bijvoorbeeld je pitch of de bio van je LinkedIn. Gebruik eerder teksten om jezelf voor te stellen.
Voeg daaraan toe wat de bezoeker bij jouw kunnen komen halen. De lezer denkt altijd ‘Whats in it for me’.

Download

Dowload het stappenplan met deze adviezen in je achterhoofd:

webteksten

Stappenplan Tekst Schrijven

 

Meer weten over Lifestylexperience?

Wil je iets anders, leuks en unieks doen op tweede Paasdag? Ben je klaar met meubels kijken of keukens uitzoeken? Kom dan naar Lifestyle Xperience Paaseditie waar je mij daadwerkelijk kan ontmoeten. Ik heb een kraam gehuurd op deze beurs om mijn missie, tegengaan van burn-out, uit te dragen.

Kom mij opzoeken, vind ik leuk. Dan testen we gelijk even hoever jij nog van een burn-out afzit.

Wil je meer leren over het schrijven van teksten volg dan mijn programma Content Schrijven.

Wil je niet zelf schrijven kijk dan eens op LandJeTekst.nl

Content Zijn

Heb je al plannen voor Pasen maar wil je wel werken aan Content Zijn? Stap dan in mijn Academie, dan leer ik je alles over het optimaal gebruiken van je brein.

Maak online een gratis afspraak

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *