Tegenslagen

Tegenslagen. Wat doe jij als alles tegen lijkt te zitten?

Delen mag >

Tegenslag, de situatie is zoals hij is maar wat doe jij?

Een tegenslag kan je helemaal uit balans brengen. Wat doe je als alles tegenzit?
Geen rare vraag in deze tijd.
Maar er is niet 1 juist antwoord.

Logisch want ieder mens is uniek.

Wat kun je doen bij een tegenslag?

Herken jij jezelf in een van deze acties/ staat van zijn?

1. Accepteren

Accepteer dat de situatie is zoals hij is. Download het denkschema om je daarbij te helpen.
Als jij de situatie niet kunt accepteren zoals die is, Dan ben jij degene die er last van hebt.
En wat schiet je daarmee op?
Ik weet het, accepteren is niet altijd zo makkelijk. Maar ik denk dat acceptatie de meeste ruimte geeft voor groei. Denk jezelf gelukkig.

2. Wat doe jij bij een tegenslag: Terugschakelen

Ik kan me voorstellen dat je nu echt niet meer weet wat je moet doen in de situatie waarin je nu zit. Het lijkt wel of je brein staakt en je niet meer kunt nadenken.
Schakel dan terug.
Kom tot rust. Je kunt niet altijd ‘aan’ staan.
Neem tijd voor leuke dingen maar zorg ervoor dat jij je daar niet schuldig over gaat voelen.
Plezier geeft rust. Wat vaker niets doen geeft ruimte. Je brein kan even lekker opruimen en komt dan vanzelf met een inzicht of plan waarvan je energie gaat stromen.
Tot die tijd geniet je van je rust. Het is nu toch ff niet anders.

3. Wat doe jij bij een tegenslag: Plannen maken

Het kan ook zijn dat je juist nu de tijd hebt om je plannen aan papier toe te vertrouwen. Je hoofd loopt over met ideeën die structuur en een plan verdienen.
De wereld mag nu weten wat je te bieden hebt!
Download de Content Creator om je daarbij te helpen.

4. Je gaat iets heel anders doen

Eigenlijk is de situatie waarin je nu zit een wake-up call. Je doet gewoon de verkeerde dingen en je bedrijf heeft je al die tijd alleen maar stress bezorgd. Je vindt dat het nu tijd is om het roer om te gooien. Je gaat terug naar school of je vaart een nieuwe koers met je bedrijf en gaat je marketingwiel opnieuw inrichten.
Bekijk daarvoor mijn decemberaanbieding, dan weet je zeker dat je een goede basis neerlegt om je marketingwiel voor je te laten draaien. Je wilt gewoon gaan doen wat je het allerliefste doet.

5. Je gaat je bedrijf versterken

Al een hele tijd liep je achter de feiten aan. Je was heerlijk aan het werk in je bedrijf maar aan je bedrijf werken, daar kwam je niet aan toe. Je wilt erachter komen wat voor ondernemer jij bent.
Goed om de schroeven van je marketingwiel aan te draaien en de inhoud te updaten. Laat je dromen uitkomen!
Kijk daarvoor naar mijn december aanbieding.

6. Je gaat je onzekerheid aanpakken

Het voelt allemaal niet goed voor je. Je voelt je angstig en onzeker en twijfelt over elke actie die je kunt nemen. Je wilt goed voor jezelf zorgen maar je weet niet hoe. Je wilt graag wat zelfverzekerder zijn en je niet zoveel aantrekken wat anderen van je (plannen) vinden maar stiekem doe je dat toch.
Dan wordt het nu tijd om thuis te komen bij jezelf.
Kijk hiervoor naar het programma Content Zijn, of maak een afspraak tijdens het Content Spreekuur. Ben je nog in de oriënterende fase, bestel dan een gratis kopje koffie in het Content Café. Doe het niet alleen maar laat mij je helpen. Ben ik niet de juiste hulp voor je? Zoek dan iemand waar jij je wél goed bij voelt. Blijf er in ieder geval niet in hangen. Zonde van je tijd en energie.

7. Je hebt een team om voor te zorgen

Het werk gaat gewoon door, maar je team zit thuis. Gelukkig zijn er allerlei technieken om contact met elkaar te houden maar je voelt verwijdering. Je hebt gewoon niet genoeg tijd om elk teamlid de aandacht en tijd te geven die hij of zij nodig hebt. Je voelt dat ze meer nodig hebben, maar jij weet niet wat.

Je wordt afgerekend op productiviteit en je bent toch ook geen psycholoog. Je merkt of voelt dat er wat wrijving is in je team maar je kunt er je vinger niet opleggen.
Mensen zijn gemaakt om zich met elkaar te verbinden. Als die verbinding wegvalt komt daar vaak een gevoel van angst of onzekerheid voor in de plaats. Dan krijg je wantrouwen in plaats van vertrouwen. Dan krijg je kribbige communicatie in plaats van een gezellig gesprekje bij het koffieapparaat. En medewerkers worden (sneller) ziek.

Heb je een andere kijk nodig? Iemand die jouw team weer kan verbinden ook al zitten ze allemaal in hun eigen bubbel? Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. Dat schiet dus niet op. Neem gerust even contact met mij op.

8. Je functioneert goed maar je voelt je alleen

Als je veel alleen werkt kun je je ook alleen voelen. Niet iedereen begrijpt waar jij mee bezig bent en de dagen vliegen voorbij terwijl je niemand hebt gezien. Niemand die even aan je bureau staat en vraagt of je een kopje koffie komt drinken of komt lunchen. Je vindt het eigenlijk prima maar hoe fijn zou het zijn om wel even een koffiemomentje te hebben. Loop dan even binnen in het Content Café.
Elke woensdagochtend drinken we koffie in het Content Café, gewoon om even samen zijn zonder doel of doelstelling. Gezellig!
Heb je liever wijn, loop dan donderdagmiddag even binnen. Een wijnexpert gaat je iets vertellen over een wel heel lekker wijntje.

Is het meer dan alleen af en toe een somber gevoel en alleen voelen maar gaat het richting eenzaamheid? Zet je trots opzij en ga op zoek naar hulp. Daar is echt wat aan te doen. Je bent niet de enige die er last van heeft. Ga op zoek naar jouw geluk.

Start met het downloaden van dit GRATIS denkschema en train je brein.

9. Wat doe jij bij een tegenslag: Loslaten

Je laat los en je neemt de dag zoals hij komt en je doet elke dag je stinkende best om er iets fijns van te maken. Je geniet van de rust en doet heerlijk je ding. Je blijft in je bubbel en sluit je af voor negativiteit.
Geniet ervan!
Wanneer het tijd is om je bubbel uit te komen merk je dat vanzelf.

10. Wat doe jij bij een tegenslag: Content maken

Nu is het tijd om lekker veel content te maken, je funnel in te richten, je webteksten aan te passen en je super mega zichtbaar te maken met een boodschap die raakt!
Een perfecte tijd om te kijken wat je nog niet weet. Bekijk mijn decemberaanbieding.
Als jij gebruik maakt van deze aanbieding krijg jij het komende half jaar feedback op elke geschreven, handig toch?
Samen weten vast meer dan jij alleen.

 

Herken jij jezelf?

Ik ben benieuwd of jij je in een van deze 10 situaties bevindt. Ik herken mezelf in 8 van de 10 de situaties 

1 gedachte over “Tegenslagen”

  1. Pingback: Acceptatie is dé bron voor zelfliefde | Jolanda Damsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie