Een Stressloos leven is Hel

Delen mag >

Al die goeroes die je vertellen dat je elke dag een stressloos leven kunt leiden op een tropisch eiland tssss. Alsof dat paradijs op aarde is!

Een stressloos leven is hel!

Je hebt stress nodig om te kunnen functioneren. Je hebt de adrenaline door je lijf nodig om te voelen dat je leeft. Je hebt de ongemakkelijkheid nodig van een nieuwe situatie om te groeien. Je hebt lef nodig om nieuwe dingen te ondernemen. Lef is nooit zonder een bepaald stresslevel.
Soms heb je te veel stress

Soms wordt de stress je een beetje te veel. Herken je dit?

Je denkt, wat heb ik toch allemaal op mijn hals gehaald. Wil ik dit wel echt?

Ik herken dat zeker. Soms roep ik het ook: “Ik ga gewoon in een koekjesfabriek werken en koekjes inpakken.”

Maar als ik dan serieus aan dat idee denk, dan word ik gek. Ik wil helemaal niet de hele dag niet denken. Ik wil helemaal niet zonder uitdagingen leven en ik wil al helemaal niet leven in een kloksysteem.

Ik wil ook niet leven zonder doelen en alleen maar lummelen. Mijn God nee, ik ga dood van de verveling.

Laat dat paradijselijk leven maar lekker in je dromen

Het wordt ons door de strot geduwd dat niet werken het ideaal is. Dat zitten mediteren aan het strand het ideale leven is. Elke dag, de hele dag?

Nou ik pas!

Zo dat moest ik ff kwijt

Ik ben namelijk dol op mijn werk inclusief de stress die dat af en toe geeft! Inclusief alle uitdagingen die daarbij op mijn pad komen.

De beloning is namelijk zo groot!

Als ik jou heb kunnen helpen aan meer inzicht om je bedrijf te laten groeien. Als ik een tekst zie die jij zelf hebt geschreven waar je verbaasd over bent. Of als ik een lach zie op jouw gezicht omdat je weer energierijk onderneemt. Daar krijg ik energie van!

Dus laat dat paradijselijk leven maar in je dromen. Als ik niets meer heb om voor te werken, dan zit mijn taak hier op aarde erop. Dan komen ze me halen. 😉 #ikpas.

De beloning ontstresst

Als je hard werkt voor een doel en je hebt dat doel dan behaald dan is dat een magisch gevoel. Als je steeds dichterbij komt en allerlei uitdagingen hebt overwonnen, voelt dat Te Gek! Stel je eens voor dat jij jouw doel binnenkort gaat behalen.

Wat doet dat met je?

Grote kans dat je lichaam vol energie loopt bij het idee alleen al. Als je dat dan bereikt, wow, dat is pas paradijselijk. Op dat moment is er geen sprake meer van stress. Daar is simpelweg geen ruimte voor.

Elke uitdaging ga ik aan

Ik krijg weleens de vraag waarom ik het mezelf zo moeilijk maak. Waar ik mij niet gewoon laat inhuren? In grote bedrijven vragen ze regelmatig communicatiespecialisten, zeker als je specialiteit online communicatie is.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er weleens aan heb gedacht. Lekker ‘makkelijk’ geld verdienen, elk uur wordt dan immers betaald. Net als ik natuurlijk ook weleens heb gedacht aan een meditatief leven aan het strand.

Maar juist de uitdaging dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil in de tijden waarop ik dat wil, die vrijheid, is onbetaalbaar. Die uitdaging is een echte kick en de beloning is groot. Dat zorgt ervoor dat ik energierijk blijf ondernemen. Ik heb een droom, en daarvoor werken is heerlijk.

Doorzetten

Voor alle ondernemers die dit lezen en het met mijn eens zijn. Die net als ik heel graag werken en mensen willen helpen. Voor ondernemers die de wereld een beetje mooier willen maken op hun eigen voorwaarden. Voor hen heb ik de Killer Content Academy opgezet.

Kennis is kracht

Alles wat je eenmaal weet kun je daarna nooit niet meer weten. Kennis is kracht. Elke kennis helpt je vooruit om jouw ideale leven in te richten. Hoe dat er dan ook voor jou uitziet.

Dat bepaal je nog altijd zelf.

Energiemanagement is wél belangrijk

Je kunt niet altijd ‘aan’ staan. Als je altijd ‘aan’ staat, dan ga je vanzelf een keer ‘uit’. Maar geloof me, dat is niet wat je wilt. Ik heb mezelf jaren ‘aan’ gezet en de periode dat mijn leven ‘uit’ stond was pas echt hell op aarde.

Dan maar dat liefelijk paradijs waar ik mediterend mijn dag doorkom. 😉

Respecteer je vermoeidheid

Ik ben dol op hard werken. Ik ga het liefst dag en nacht door. Maar ik merk dat het soms gewoon niet gaat. Dat ik moe ben. Als je moe bent, dan ben je minder creatief en effectief. Het heeft dan dus ook weinig nut om door te gaan.

TIP: Respecteer wat je lichaam tegen je zegt. Ben je moe, stop dan even. Dat hoeft geen uren te duren. Maar een korte wandeling kan helpen, een minuutje langer uitademen dan inademen helpt ook of gewoon er even helemaal tussenuit gaan als je voelt dat dat nodig is.

Een dagje sauna doet voor mij wonderen.

Respecteer je vermoeidheid en luister naar datgene je lichaam nodig heeft om daarna weer lekker te kunnen knallen.

Want zeg nou eerlijk….

Zie jij het zitten om dag in dag uit niets te doen op een strand? Dat is toch alleen leuk voor vakantie?

Binnen no time hebben we ook daar iets gevonden dat we kunnen verbeteren, vrijwilligerswerk gevonden waar we ons onmisbaar maken of een andere manier een activiteit gevonden om jezelf zinvol te voelen. Binnen no time hebben we het dan weer druk, met weer veel ‘moeten’.

Accepteer en respecteer

Accepteer en respecteer je grenzen. Luister goed naar je lichaam en geef wat het nodig heeft. Sluit dan aan bij de Killer Content Academy dan geef ik je alle input die jij nodig hebt om jouw ideale leven in te richten.

Volg de eerste les in mijn Academy en luister waar ik het over heb >

Meer informatie >

1 gedachte over “Een Stressloos leven is Hel”

  1. Pingback: Train je mind | Nog belangrijker dan het trainen van je lichaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie