Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Stuur eens een andere mail

overweldiging, stuur eens een andere mail

Burn-out preventie begint met bewustwording

Overweldiging is een onprettig gevoel. Medewerkers die op het punt staan om om te vallen voelen zich vaak te lang overweldigend. We kennen allemaal weleens het gevoel van pfff, zoveel te doen hoe ga ik het allemaal regelen. Maar als je er dan even voor gaat zitten dan krijg je wel een plannetje gemaakt.

Mensen met burn-out kunnen dit niet meer. Het is voor hen onmogelijk om simpele dingen uit te voeren. Er overvalt hen het gevoel van overweldiging. Alles is teveel. Het brein is overbelast. Ze kunnen het niet meer overzien.

Om dat te voorkomen is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van hun gevoel en gedrag en ruimte en handvatten krijgen om er iets aan te doen.

Stuur eens een andere mail

Stuur eens een ander mail. Eén van de symptomen van burn-out is overweldiging. Maak je medewerkers daarvan bewust en stuur ze eens een andere mail dan met opdrachten, visie of rapportage.

Ik heb een voorbeeld mail voor je geschreven. Gebruik deze gerust, en pas het aan om het te personaliseren voor jouw bedrijf.

Voorbeeld van een mail

Ik begrijp dat al het werk dat op je wacht in combinatie met alles wat er in je privéleven gebeurt soms overweldigend is. De deadlines stapelen zich op, de verzoeken blijven binnenstromen en het voelt alsof er gewoon niet genoeg uren in de dag zijn. Maar weet dat je er niet alleen voor staat. Als [Bedrijfsnaam] willen we ervoor zorgen dat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om met deze uitdagingen om te gaan. Heb je er zelf geen last van, kijk dan ook eens bewust naar je collega. Misschien kan je een verschil voor hem of haar maken.

Herken de Tekenen
Het begint allemaal met het herkennen van de tekenen van overweldiging. Ben je constant gestrest? Merk je dat je moeite hebt om je te concentreren of om je taken af te ronden? Denk je dat niemand het in de gaten heeft hoe druk je eigenlijk bent?

Wat kun je dan Doen?
Neem de volgende stappen eens serieus. Niet alleen de kennis tot je nemen, maar ga het ook echt toepassen!

1. Neem een Adempauze
Soms is het belangrijk om even afstand te nemen en tot rust te komen. Neem een korte pauze, ga naar buiten voor wat frisse lucht, of doe een paar minuten ademhalingsoefeningen om te ontspannen.

2. Prioriteer Taken
Probeer je taken te prioriteren en te focussen op wat echt belangrijk is. Maak een lijstje en werk van boven naar beneden, zodat je weet waar je moet beginnen.

3. Vraag Om Hulp
Wees niet bang om hulp te vragen als je het nodig hebt. Praat met je leidinggevende of collega’s en vraag om ondersteuning bij het beheren van je werklast.

4. Stel Grenzen
Het is belangrijk om grenzen te stellen en nee te zeggen tegen verzoeken die te veel voor je zijn. Leer om jezelf op de eerste plaats te zetten en te erkennen wanneer je te veel hooi op je vork hebt genomen.

Wij zijn er voor je
Bij [Bedrijfsnaam] willen we ervoor zorgen dat jij als een van onze medewerkers je gesteund voelt en de middelen krijgt die ze nodig hebben om succesvol te zijn. Als je worstelt met overweldiging, aarzel dan niet om contact op te nemen met HR of met mij. We zijn hier om te helpen.

Laat ons samen werken aan een werkomgeving waarin iedereen zich gehoord en ondersteund voelt.

Download de visual

Soms zeggen afbeeldingen meer dan woorden. Dowload bijgaande visual om mee te sturen met de mail. Geef je medewerkers de opdracht het uit te printen en op te hangen of op hun bureau blad te zetten zodat ze eraan herinnerd worden.

overweldiging burnoutpreventie

 

 

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *