Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Overtuigingen zijn gevangenissen

Herken je dit?

Je wordt moe wakker en kruipt met moeite achter je pc. Je had jouw klant beloofd dat je vandaag gaat leveren. Je hikt al een paar dagen tegen de klus aan. Je vindt het gewoon niet leuk meer.

Waarom heb je toch ooit ‘Ja’ gezegd tegen deze klant. Je wist heel goed dat dit soort klanten jouw energielek zijn.

Maar ja, je wilt ook eten. Brood op de plank. Zelf kun je misschien wel een dagje zonder, maar daar is je gezin het vast niet mee eens. Wist jij dat ruim 7% van de zzp’ers enkele keren per maand vermoeidheid ervaren?

Dat is toch zonde!

Overtuigingen zijn Gevangenissen

Maar dat hoeven ze niet te zijn! Jij kunt beslissen dat je het vanaf nu anders wilt. 

Ik had nooit gedacht dat het mogelijk was

Ik had nooit gedacht dat het echt mogelijk was. Ik hoorde wel dat als je doet wat je leuk vindt dat je dan nooit meer hoeft te werken. Maar ik geloofde er niet in. Ik zag voor me dat ik dan lekker op het strand lag en niet meer hoefde te werken. Niet echt realistisch. Voor dit soort dromen moet je wel eerst werken!

Het leek me wel heerlijk om even geen energievreters om me heen te hebben.

Die houding is compleet verleden tijd. Ik denk daar nu heel anders over!

Op het strand liggen is leuk

Natuurlijk vind ik op het strand liggen leuk. Even niets doen is ook heel productief voor je hersenen. Maar voor mij blijft het bij ‘even’. Een paar dagen, hooguit een week en dan sta ik weer te popelen om te werken.

Want daar waar ik mijn geld mee verdien, vind ik gewoon heel leuk. Ik doe dat graag en ik krijg er energie van!

Onrustige nachten

Dat is wel even anders dan al die nachten dat ik onrustig sliep omdat ik mij zorgen maakte over mijn bedrijf en mijn bankrekening. Hoe ga ik nu weer al die rekeningen betalen. Hoe blijf ik in mijn kracht staan terwijl alles om mij heen om lijkt te vallen.

Hoe kom je uit die gevangenis?

Herken je dat?

Dan heb ik slecht nieuws voor je.

Dat doe je namelijk zelf!
Dat is de harde werkelijkheid.

Ik geloof heilig in energie en de kracht van gedachten.

Blijf openstaan voor nieuwe informatie, ook al ben je ervan overtuigd dat het jou geen ander inzicht gaat geven. Blijf luisteren en bij jezelf onderzoeken wat die nieuwe informatie met je doet.

Ik hield mezelf jaren klein. Ik zat vast in de overtuiging dat ik het niet kon. Dat ik het niet waard was, dat ik maar ‘gewoon’ een meisje uit een arbeidersgezin ben en dat het niet naar mijn kop moest stijgen.

Ik zat gevangen in mijn overtuigingen

Vast zitten in overtuigingen is onprettig. Zonder dat ik het door had, had ik mezelf gevangen gezet. En wat een ongemakkelijk gevoel was dat. Ik wilde uitvliegen maar ik durfde mijn vleugels niet te gebruiken. Ik was bang dat mijn vleugels mij niet zouden dragen.

Ik kan je niet vertellen wat een enorme vrijheid het is als je je vleugels wèl uitslaat en op avontuur gaat. Wanneer je de (schijn)veiligheid loslaat en volledig gaat voor je dromen, je intuïtie volgt en rust op vertrouwen. Je hoeft niet blind op avontuur te gaan. Je kunt zoveel meer dan je denkt! Laat je angst los. Angst is een slechte raadgever. Angst is een energieslurper.

 

Stel je voor dat…

Stel je voor dat je elke dag kunt doen wat je graag doet. Dat je klanten kunt laten gaan die je geen energie geven, en dat je klanten terugkrijgt waar je hart een sprongetje van gaat maken.

Visualiseer hoe dat eruit ziet. Hoe voelt dat?

Of je nu net begint met ondernemen, of halverwege je ondernemerschap de ‘verkeerde’ afslag hebt genomen. Zorg dat je doet wat je graag doet, en ga daarmee de markt veroveren.

Krachtiger dan jouw overtuiging wordt het niet!

Vakantietijd is tijd voor reflectie

Als je even rust neemt en je bedrijf en je acties vanuit je vakantieadres kunt bekijken, dan merk je misschien dat je niet meer doet waarvoor je ondernemer bent geworden. Of besef je dat je business wel een zwaai aan je marketingwiel kan gebruiken. Misschien heb je te weinig omzet, of loop je leeg doordat je de verkeerde klanten aantrekt. De verkeerde klanten voor jou!

Neem een eerste stap

Zoek de klanten die bij jou passen, die je energie geven en die jou in je kracht zetten. Ga energierijk je bankrekening vullen. Het enige dat je nodig hebt is een beetje vertrouwen en een beetje lef.

Heb je een steuntje in de rug nodig om die lef om los te breken uit je overtuigingen? Boek dan eens een sessie IEMT. Hier lees je er meer over >

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

4 gedachten over “Overtuigingen zijn gevangenissen”

  1. Pingback: Online marketing | Richt je marketingwiel in met de Content Academie

  2. Pingback: Onzekerheid remt je in je ambtie| Content Academie

  3. Pingback: Tegenslag. Wat doe je als alles tegen lijkt te zitten? | Content Academie

  4. Pingback: Emotionele Armoede | Mental Coach

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *