Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Over Content Praktijk

De praktijk om mentale overbelasting aan te pakken!

Mijn naam is Jolanda Damsma

 

“Mentale overbelasting is een schadepost. Zowel voor jou als voor je werkgever. Wacht niet totdat het een probleem wordt. Maar pak het vandaag nog aan!”

Jolanda

Mijn belofte naar jou!

Respectvol

Je kunt ervan uitgaan dat ik elk verhaal zonder oordeel aanhoor en respectvol zal omgaan met alle emoties en verlangens.

Vertrouwelijk


Ik vind het belangrijk dat de persoon waarmee ik werk zich veilig voelt. Veiligheid is extreem belangrijk om te durven delen van persoonlijke situaties en emoties. Eventuele rapportages zijn altijd in overleg met de persoon in kwestie.

Resultaatgericht


We duiken niet in het verleden of gaan op zoek naar een schuldige van de situatie. We gaan vooral kijken naar dat wat er in de weg zit en lossen dat op. Elk persoon is anders en elk plan van aanpak is anders. Ik weet vooraf niet welke tools en trainingen ik ga inzetten om resultaat te halen.

Online Coaching

Online coaching bij mentale overbelasting werkt effectief. Online is het mogelijk om snel de diepte in te gaan. De medewerker voelt zich veilig in een eigen omgeving. Daarnaast werkt digitale ondersteuning mega krachtig.

Zonder oordeel en zonder voorkennis gaan we het gesprek aan. Door het stellen van de juiste vragen of door het trainen van het brein komt er altijd resultaat. 

Je brein wil je helpen maar neemt ook graag de controle over

Gedurende het proces komt er weerstand. Altijd! Maar door de weerstand te benoemen en te laten zien waar die weerstand vandaag komt is het mogelijk om voorbij de weerstand te gaan. Zodat resultaat gegarandeerd is. 

Voorwaarde

Er is een voorwaarde om een coachtraject te starten. Er moet een wil zijn om aan de slag te gaan. Of pijn ervaren die je niet meer wilt. Coaching is werken. Daar is motivatie voor nodig. 

Trainer

Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring over mentale overbelasting door te geven. Veel jong professionals lopen tegen muren op. Vaak is de ambitie en de wil er wel maar zijn ze verkeerd omgegaan met hun brein waardoor de energie er niet is. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door kennis te delen en de communicatie open te houden.

Niets is zo ingewikkeld als communicatie

Communicatie is mega ingewikkeld. Als marketing- en communicatie specialist gebruikte ik in mijn content overtuigingstechnieken om mensen te overtuigen en een duwtje in de rug te geven om in actie te komen. Ik raakte gefascineerd door het effect dat ik deze technieken ook ging inzetten om content te zijn. 

Toen bleek dat dit ook werkte maakte ik een switch van content schrijven naar content zijn. Ons brein is zo fascinerend, daar valt veel over te vertellen en over te delen. Iedereen kan controle uitoefenen op hun eigen gevoel van welzijn. Hoe tof is dat!?

Online Academie

Ik zet mijn kennis graag in voor preventie. In de online academie staan e-learnings die ik inzet tijdens coaching of reintegratie trajecten. Mijn hart gaat sneller slaan als je investeert in trainingen die preventief ingezet kunnen worden. 

Een contente mens

IEMT gecertificeerd

IEMT staat voor ‘Integral Eye Movement Therapie’ en is voor mij de lijm van al mijn kennis en ervaring. Ons brein is zo magnifiek! 95% van onze acties zitten in ons onbewuste brein. Daar kunnen we met het leren van vaardigheden weinig invloed op uitoefenen. 


Werken met het onbewuste brein

IEMT staat bekend om het aanpakken van trauma’s. Dit klinkt altijd zo zwaar, trauma’s. Maar wanneer een gebeurtenis in het onderbewuste brein wordt opgeslagen en jij hebt daar hinder van, dan is het een trauma. 

Zo fijn dat je dit kunt aanpakken zonder de details te hoeven delen. Je gedachten sturen je brein aan, maar ook je heling. 

Kom het een keer ervaren. 
Lees meer >

DISC gecertificeerd

DISC is een perfecte tool om inzicht te krijgen hoe je met elkaar omgaat en hoe dit beter kan. Door de kleuren van elk lid van je team te kennen is het ook makkelijker om communicatie in te zetten om doelen te bereiken. Behandel de ander zoals de ander behandelt wil worden.  

Tool in persoonlijke coaching

Om erachter te komen wie je bent en wat je wilt is een DISC-analyse een goede tool. Deze tool laat je drijfveren zien en je karaktereigenschappen maar geeft ook direct inzicht in hoe dit staat in verhouding tot een ander. 

Dit verbetert niet alleen inzichten in de persoon zelf maar ook de communicatie met anderen. 

 

Lees meer >

Meer over Jolanda

Jij bent de Koningin van jouw leven

Iedereen komt weleens in de verleiding om eigen verlangens opzij te zetten in het belang van de ander of voor een groter geheel. Daar is niets mis mee zolang de balans maar gezond blijft.

Ik heb geleerd dat ik op elk moment een andere beslissing kan maken. Dat ik in controle ben van mijn leven, over mijn beslissingen en mijn gevoel. 

Ik ben de Koningin ik-tijd - Content Praktijk van mijn leven, en jij bent de Koningin van jouw leven. 

Mijn wens is dat iedereen dit voelt en weet, maar ook de tools heeft om hiernaar te handelen. 

Daarvoor blijf ik mezelf ontwikkelen.

Relevante diploma’s:

  • IEMT gecertificeerd
  • DISC gecertificeerd
  • Mental Coach
  • Burn-out coach
  • Life coach
  • Budget coach
  • NLP Practioner
  • Certificaat Toegepaste psychologie

Mijn boek

Ik ben nieuwsgierig van aard en wil vooral weten wat ik nog niet weet. Dat maakt dat mijn cv uitgebreid en divers is. 

Het meest interessant is wel de mens. Hoe jouw en mijn brein werkt is sensationeel. En de controle die je kunt uitoefenen op je eigen welzijn is waanzinnig. 

Ik zou willen dat ik deze kennis had voordat ik ‘in een in een burn-out’ terecht kwam. Mijn ervaringen en de kennis die ik daarna heb opgedaan over burn-out heeft mijn kijk op het leven totaal veranderd. 

Ik heb een boek geschreven over de worsteling die mensen ervaren tijdens een burn-out, aan de hand van mijn worsteling. Een persoonlijke verhaal vol met herkenning.