Oude wonden genezen….

oude wonden

Delen mag >

Oude wonden genezen, maar littekens blijven

Ken je het gevoel dat je ineens overvallen wordt door een emotie? Dat oude wonden worden aangeraakt zonder dat jij daar bewust van bent?

Er lijkt niets aan de hand maar ineens voel je je niet fijn. Beetje down of een beetje angstig, misschien wel een beetje ziek.
Je weet niet waar dat gevoel vandaan komt en je zoekt naar externe factoren.

Je vraagt je af of je iets verkeerds hebt gegeten, iets verkeerds hebt gedronken, te weinig hebt geslapen of een beetje bent overwerkt. Waar komt het onprettige gevoel toch vandaan?

Je onderbewuste brein is aan het werk

Als je het niet goed kunt achterhalen is er een grote kans dat er iets gebeurt waar je onderbewuste op reageert. Dat deel van je brein waar jij geen invloed op hebt. De data die zijn opgeslagen worden weer geactiveerd doordat er voor je brein herkenbare signalen zijn die passen bij deze eerder opgeslagen data. Je brein rakelt zonder dat je er bewust van bent oude wonden weer op en geeft de bijbehorende emotie vrij.

Herken en begrijp je dat maar snap je het niet?

Je herkent waarschijnlijk dat gevoel wel, wellicht begrijp je ook hoe je brein werkt maar toch snap je het niet. Je brein herkent een soort van gevaar uit eerdere situaties en geeft je daarom een naar gevoel. Dat is een commando aan je brein. In dit geval een onbewust commando. Maar wat neemt je brein dan onbewust waar wat je bewust niet ziet?

Data in je brein

Over alles wat je ooit meemaakt slaat je brein data op. Als je brein dat niet zou doen, zou je elke dag weer opnieuw moeten leren praten, eten en lopen. etc.

Je brein zoekt dus bij elke nieuwe situatie naar vergelijkbare informatie en daar koppelt hij eenzelfde code aan. Zodat je brein steeds sneller kan reageren door alles met die bepaalde code bij elkaar op te roepen. Ook de bijbehorende emotie krijgt eenzelfde soort code.

Situaties roepen deze codes op

Situaties roepen deze codes op. Als je een bepaald muzieknummer hoort denk je aan een mooi of verdrietig moment en voel je de bijbehorende emotie.
Of als je in een bepaald vakantieland bent waar je op bepaalde plekken mooie herinneringen hebt, dan voel je de emotie weer als je daar weer naar terug gaat. Of zelfs als je er alleen maar aan denkt.

Onbewust data oproepen

Zo kan het dus ook zijn dat je onbewust data oproept. Je loopt bijvoorbeeld te wandelen in de zon op straat en geniet van het moment. Je hoort kinderen buiten gillen en spelen. Niets aan de hand. Deze situatie roept geen enkel gevaar op.
Maar het kan zo maar eens zo zijn dat je brein heeft geregistreerd dat er buiten gillende en spelende kinderen waren toen jij op die mooie zonnige dag dat zware auto-ongeluk kreeg, of toen jij slecht nieuws kreeg.

Jij bent je daar niet van bewust, maar je brein heeft het wel geregistreerd en er een code aan gegeven. Als jij dan op straat bent, de zon schijnt én je hoort spelende en gillende kinderen dan vult de brein automatisch de code aan met de situatie die er was toen jij een ongeluk kreeg of het slechte nieuws kreeg. Dus je brein ziet wél gevaar en geeft je een naar gevoel.

Terwijl jij niet snapt waar die emotie vandaan komt.

Herken je dit?

Kan jij je zo’n situatie herinneren dat je je ineens niet prettig voelde, of somber, maar dat je geen idee had waarom?

Oude wonden genezen wel maar verdwijnen niet. Totdat je begrijpt waar die emotie vandaan komt, als je dat kunt achterhalen dan verander je automatisch de code en dus ook de bijbehorende emotie. Het gevoel verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Oude wonden genezen en zelfs littekens kunnen verdwijnen

Je brein zit fantastisch in elkaar. Gaaf als je daar op een goede manier gebruik van kan maken.
Volg mijn breinklas om de eerste stappen heel gemakkelijk te maken. oude wonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie