Ondernemen na een burn-out

ondernemen na een burn-out angst

Delen mag >

Voor jezelf beginnen na een burn-out

 

Boekquote


Maar nu is er werk aan de winkel. Ik moet beginnen met het schrijven van teksten. Ik wil het natuurlijk graag goed doen. Ik heb (on)natuurlijk geen zelfvertrouwen en ben (on)natuurlijk moe.
‘Wat moet ik nu?
Waarom die terugval?
Zit ik op de verkeerde weg?
Gaat het te snel?
Moet ik toch wat anders gaan doen’?
Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik bang ben. Bang dat ik terugval, bang dat ik het niet kan, bang dat het teveel is, bang omdat ik alles alleen moet doen, bang dat de combinatie met het gezin en huishouden te zwaar is, bang dat ik meer kapot maak dan me lief is. Maar ik weet dat angst me nergens zal brengen. Ik las vandaag een Twitterberichtje: Oké, denk ik dan. ‘Maar ben ik wel enthousiast over mijn plan?
Of ben ik alleen maar blij dat ik weer een doel in mijn leven heb?
En is het niet zo dat, als ik mezelf die vraag moet stellen, dan weet ik het antwoord al, toch?
Of is het zo dat ik te veel nadenk en meer moet leven en laten leven?’
Als ik nu toch eens weet hoe dat werkt dan ben ik volgens mij van al mijn overwegingen af. Ondertussen ben ik moe en emotioneel.
Nee, ik ben er nog niet.
Geduld.’

Dat was

Dit is een gedeelte uit mijn boek Levend Dood, een burn-out je zult er maar mee zitten. Inmiddels ben ik sinds 2012 ondernemer en kan ik met mijn bedrijf mezelf en mijn kinderen onderhouden. Door vallen en opstaan heb ik veel ondernemerslessen geleerd. Door mijn opleidingen, mijn ervaringen en opgedane kennis uit boeken en trainingen de afgelopen jaren durf ik te zeggen dat ik jou kan helpen om direct een vliegende start te maken.

Beter voor jezelf willen zorgen

Veel ondernemers zijn voor zichzelf begonnen na een periode dat het niet zo goed met ze ging omdat ze niet voor zichzelf kozen. Een onderneming starten voelt dan als een hele fijne stap in de goede richting.

Vrijheid! Kunnen doen wat jij wilt doen! De wereld een beetje mooier maken met jouw product of dienst.

Je bent niet ziek van hard werken, en al helemaal niet omdat je nu iets doet wat echt bij je past.

Ondernemen is spannend

Maar toch is het spannend.
Krijg je wel genoeg klanten?
Kun je goed voor jezelf blijven zorgen en hoe zorg je voor een goede balans?

Je energie is veel waard

Het is heel gemakkelijk om je te laten leiden door de markt. Dan heb je misschien wel genoeg klanten en genoeg geld om voor jezelf te zorgen. Maar als het niet past bij jouw dromen, bij jouw persoonlijkheid, bij jouw wensen, dan kost het je teveel energie. En daarmee loop je het gevaar dat je in een burn-out terecht komt.

Jouw energie is veel meer waard dan geld. En als jij doet wat helemaal bij je past, ga je er ook succesvol in zijn.

Samen op avontuur

Ga dit avontuur niet alleen aan, maar zorg ervoor dat je een sparringspartner hebt, iemand die je de juiste vragen stelt en met je meedenkt. Zodat je uit je eigen gedachtecirkel komt en stappen in de goede richting gaat maken.

Bezoek het Content Café

Ik laat je zien waar je aan moet denken en welke stappen je voor jezelf mag nemen richting jouw succes. Neem contact met mij op als je daar meer over wilt weten.

Wil je weten wie ik ben? Kom dan naar het content café, bestel een kop koffie of kies jouw snackcontent van het afhaalmenu.

Zie ik je snel?

 

Kijk ook eens naar het programma Winst & Balans>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie