Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Ik ben niet goed genoeg

Ik ben niet goed genoeg

Niet goed genoeg

Ik denk weleens dat ik niet goed genoeg ben. Niet goed genoeg voor de dingen die ik wil doen maar ook niet goed genoeg als persoon.

Wat heb ik te bewijzen?

Ik heb een map vol met allerlei verschillende diploma’s, bovendien blijf ik mezelf ontwikkelen, ik kijk kritisch naar mezelf en probeer elke dag het beste uit mezelf en een ander te halen. Ik heb respect voor iedereen om mij heen en ik vind oprecht dat iedereen mag zijn wie ze zijn en mag doen wat ze willen doen. Zelfs als ze mij daarmee pijn doen. En toch denk ik af en toe, ik ben niet goed genoeg.

Dat is natuurlijk een niet helpende gedachte

Want waarom zou ik niet goed genoeg zijn? Goed genoeg voor wat? Voor wie? Waarom zou jij niet goed genoeg zijn? Wat maakt een ander beter dan mij of dan jou? We weten dat iedereen uniek is met unieke talenten en eigenschappen. Dat maakt ons juist goed genoeg.

Je hebt iets of je kunt iets wat een ander niet hebt of kunt. Net als een ander iets hebt of kunt dat jij niet hebt of kunt. Dat maakt het leven interessant en beter. Zo leren we van elkaar.

Iedereen is goed genoeg, samen zijn we best.

Ik heb vaak het gevoel dat ik ‘anders’ ben. Dat niemand mij echt begrijpt en dat ik mezelf moet aanpassen om sociaal geaccepteerd te worden. Dat kan best een eenzaam gevoel geven. Als ik mij daar bewust van raak, dan kan ik gelukkig mijn gevoel weer ombuigen.
Maar dan moet ik mij er wel bewust van zijn.
Want juist al die verschillende eigenschappen, meningen en uitingen maken het leven interessant. Alleen ben je goed, positief denken maakt je beter en samen ben je best.

Positief denken

Het is niet voor niets dat Omdenken zo populair is. Vaak praat je onbewust heel lelijk tegen jezelf. Je praat jezelf onderuit en deze communicatie met jezelf houdt je tegen om te doen wat je wilt doen. Je denkt immers dat je niet goed genoeg bent. En als jij je gedachten gaat geloven, als ik mijn gedachte ga geloven, dan zijn we de klos! Begin vandaag nog met omdenken.

Niet goed genoeg voelen is een gevoel waar veel meer mensen mee worstelen dan jij denkt!

Omdat ik dacht dat ik ‘anders’ was en omdat ik dacht dat alleen ik dit gevoel had, vond ik ook dat ik alleen met dit gevoel moest worstelen. Toen ik erachter kwam dat heel veel mensen deze gevoelens en gedachten hebben, vond ik dat verdrietig maar ook geruststellend. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo anders.

Het vergt tijd en moeite om dit gevoel te overwinnen. Maar met de juiste stappen kun je je zelfvertrouwen vergroten en begin je te geloven dat je wel degelijk goed genoeg bent!

Wat kun je doen?

  1. Ga eens rustig zitten en neem de tijd om te bedenken en te voelen waar dit gevoel vandaan komt. Is er iets in het verleden gebeurt waardoor je dit gevoel kreeg?
  2. Herken het wanneer je negatief tegen en over jezelf praat. Vervang direct de negatieve gedachten door positieve gedachten en woorden.
  3. Maak een lijst van je sterke punten. Iedereen heeft sterke punten. Jij ook! Focus op de dingen die goed zijn en die je goed doet. De lijst kan je helpen om je positiever over jezelf te laten denken.
  4. Ben eens lief voor jezelf. Wees je eigen beste vriendin. Wat zou jij tegen je vriendin zeggen als zij zo negatief over haarzelf zou doen? Ben ook vergevingsgezind naar jezelf. Maak je een fout, mooi, je hebt weer iets geleerd. Niemand is perfect, dat weet je toch?
  5. Blijf er niet alleen mee worstelen. Een coach kan je hier prima mee begeleiden. Een Mental Coach is gespecialiseerd in gedachte training.
  6. Volg de Breinklas, kennis is macht. Krijg weer grip op jezelf en je gedachten. Jij bent immers de Koningin van jouw leven. Je kunt elk moment een andere keuze maken.

Mapje met positieve woorden

Ik heb een aantal situaties in mijn leven meegemaakt dat ik werd afgeschilderd als dom. En dat ben ik gaan geloven. Ik heb mezelf jaren zo gezien en ik heb mezelf dus ook jaren zo gedragen. Dat is niet echt goed voor je zelfvertrouwen.

Maar nu heb ik een mapje op mijn pc met leuke berichten. Als de gedachte oppopt dat ik niet goed genoeg ben dan klik ik dat mapje open en lees de berichtjes die ik in de loop der jaren heb verzameld met lieve woorden, bemoedigende woorden of bedankjes voor het werk dat ik heb geleverd. Dat werkt meteen. Als je een ondernemer bent, kijk dan eens naar je reviews en als je niets op voorhanden hebt, vraag dan eens aan je vrienden of ze drie goede eigenschappen van je willen opschrijven en mailen.

Een coach of kennis?

De beste coaches zijn de coaches die zelf met al die emoties hebben geworsteld en tot op het naadje willen uitzoeken hoe dit kwam en hoe dit is te voorkomen of te verbeteren.
Dat heb ik gedaan. De vele opleidingen en mijn nieuwsgierigheid naar mijn brein heb ik op een simpele manier vertaald in een Breinklas.

Het geheim over je brein

Het grootste geheim van je brein is dat je het voor de gek kunt houden. Je lichaam reageert op je gedachten met hormonen die je in een staat van zijn brengen. Maar je brein kent het verschil niet tussen de werkelijkheid en een fantasie. Dat is leuk!

Online training

De Breinklas is een online training waarin ik je stap voor stap laat zien wat je kunt doen en wat dit doet met je lichaam. Een perfecte training ter preventie van overbelasting door stress. De voorbeelden zijn alledaagse problemen, gedachten en momenten en hoe je hier volgens de wetenschap mee om kan gaan. In gewone taal zodat het ook leuk blijft.

Ik vind het zelf altijd fijn om te begrijpen waarom ik mij voel zoals ik me voel. Dat geeft houvast om mezelf te trainen het anders te gaan doen met als gevolg dat ik mij beter en succesvoller voel.

Dat is de eerste stap naar een content leven!

 

“Jij bent de Koningin ik-tijd - Content Praktijkvan jouw leven”

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *