Minder burn-out onder zzp’ers

minder burn-out bij zzp'ers

Delen mag >

Minder burn-out onder zzp’ers

Volgens onderzoek ervaren zzp’ers minder werkdruk en hebben minder burn-out klachten.
Wat best vreemd is want als zzp’er moet je ALLES ongeveer zelf doen!

Dat wil helaas niet zeggen dat er geen burn-out is onder zzp’ers. Ruim 7% van de zzp’ers ervaart enkele keren per maand vermoeidheid doordat ze overwerkt zijn.

Maar onder werknemers is dat ruim 2x zoveel!!

Meer uren minder stress, hoe kan dat nou?

Zzp’ers werken gemiddeld 6 uur per week meer dan fulltime medewerkers maar ervaren minder stress.
Dat komt omdat de meeste zzp’ers doen waar ze blij van worden. Ze volgen hun passie. En hard werken voor datgene wat je leuk vindt geeft energie, in plaats van dat het energie kost.

Toch schuilt er een gevaar

Je kunt zo opgaan in je werk, dat je de uitknop niet kunt vinden. Je blijft maar doorgaan. Dit nog even voor mijn marketing, dat nog even voor een klant, even nog….
Terwijl ook jouw hersenen rust nodig hebben van je passie.

Hersenen hebben rust, water en zuurstof nodig om optimaal te presteren.

Weet je nog waarom je bent gestart als ondernemer?

Als je al een tijdje aan het ondernemen bent dan kan het zijn dat je zomaar wordt opgeslokt door de waan van de dag. Je bent bezig met nieuwe klanten werven, service verlenen en je maakt je zorgen om de rekeningen die betaalt moeten worden. Zeker als je personeel in dienst hebt. Daar ben jij toch maar mooi verantwoordelijk voor.

Dat kan een zware last zijn.

Sta jij weleens uit?

Als je altijd aanstaat dan komt er vanzelf een moment dat je uitvalt. Als dat gebeurt ben je verder van huis. Van een burn-out genees je niet zo snel. Je hebt jezelf dan totaal uitgeput.

Let op de signalen. Hoe voelt jouw lichaam? Sta je weleens uit? Of ga je maar door? Heb je het gevoel dat je geen keuze hebt?

Stemming is essentieel voor het resultaat

Jij bent jouw bedrijf. Jij bent belangrijk om je bedrijf draaiend te houden. Jouw stemming is essentieel voor het resultaat. Hoe houd jij jouw stemming optimaal.

Via meetapparatuur kunnen wetenschappers zien welke delen van je hersenen actief zijn. Zelfs als jij denkt dat je in complete ruststand bent zijn er delen in je hersenen actief.

Laten we eens kijken naar de verschillende frequenties van je brein

Gamma

De Gammafrequentie ligt tussen de 25 en 70 Hz.
Deze frequentie zorgt voor eureka! momenten. Ineens wordt het duidelijk voor je. In de natuur kun je deze frequentie het beste oproepen.
Eureka! momenten krijg je in ruststand.

Deze frequentie zorgt voor een verbinding tussen je hoofd, hart en buik.

Bèta

De Bètafrequentie van je hersenen ligt tussen de 13 en 24 Hz.
Deze frequentie heb je nodig bij normaal dagelijks functioneren. Je ervaart de realiteit, ziet problemen en kunt ze oplossen. Bij een lage bètafrequentie ben je bewust van je onderbewustzijn.
Bij een hoge bétafrequenties krijg je last van stress, angst of een overweldigend gevoel.

Alfa

De Alfafrequentie van je hersenen ligt tussen de 8 en 12 Hz.
In deze frequentie zit je in een heerlijk werkflow. Je krijgt inzichten, creativiteit en zelfreflectie. Luisteren naar je buikgevoel.

De Alfafrequentie maken verbinding tussen hogere ne lagere hersenfrequenties.

Théta

De Théta is aanwezig bij verwerken van emoties of helen van een trauma. Deze frequentie ligt tussen de 4 en 7 Hz. Slapen en mediteren stimuleren de Thétafrequentie.

Deze frequentie gaat voorbij aan taal en actief bewustzijn.

Delta

Deltafrequenties liggen tussen de 0,5 en 3 Hz. Een belangrijke frequentie voor fysiek herstel en het versterken van je immuunsysteem. Tijdens deze frequentie ben je in diepe slaap.

Je verwerkt alle informatie je hebt opgedaan gedurende de dag en de beslissingen die je hebt genomen.

Waarom succesvolle ondernemers mediteren

Juist als je denkt dat je geen tijd hebt om even terug te schakelen, is dat het moment om te mediteren. Je hersenen moeten herstellen. Dingen verwerken en door meditatie krijg je (soms) ook weer inzichten om je weg te vervolgen.

Vind eens een succesvolle ondernemer die niet mediteert!

Weet waar je grenzen liggen

Ben nou niet zo eigenwijs als dat ik was. Ik wist het allemaal wel! Het zou mij niet gebeuren! Ik was sterk en had een groot doorzettingsvermogen. Waar anderen door omvielen was voor mij een peulenschil. Nee hoor, ik ga gewoon door…..

BAM! _______________________________

Ontdek waar jouw grenzen liggen. Luister naar je lichaam. En het allerbelangrijkste is dat je doet wat je het allerliefste doet, voor de klanten die je het allerliefste helpt.

Dat geeft energie!

De Killer Content Academy is er voor jou!

Ik ben geen burn-out therapeut maar door ervaring weet ik wel wanneer er gevaar om de hoek schuilt.

Ik heb duizenden euro’s uitgegeven om mezelf te ontwikkelen als Expert op het gebied van online communiceren.

Door mijn interesse in het menselijk brein heb ik veel boeken en artikelen gelezen en heb ik seminars en trainingen over de werking van het brein gevolgd.

Al mijn kennis breng ik samen in de Academy. De werking van ons brein is belangrijk voor ons functioneren als ondernemer. Maar we kunnen er ook mee ‘spelen’ om jouw boodschap beter te laten landen bij je ideale klant.

Je hoeft het niet langer alleen te doen

Jij bent jouw bedrijf en jij zal de acties moeten doen die nodig zijn voor de groei die jij voor ogen hebt. Maar ik kan je daarbij begeleiden. Ik ben jouw steun in de rug, je webcoach, jouw bibliotheek en jouw leraar.

Ik sta naast je en ik loop een stukje met je mee zodat jij (weer) weet welke acties er nodig zijn om jouw bedrijf te vormen zoals jij dat wil.

Volg mijn Webinar en bekijk of mijn werkwijze past bij jou. Of neem contact met mij op, ik bespreek graag of en hoe ik jou kan helpen.

Volg mijn Webinar >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie