Liefdesverdriet, met dit stappenplan maak je stappen

Liefdesverdriet

Delen mag >

Hoe ga je om met liefdesverdriet?

Ik lig als een klein kind te huilen in mijn bed. Ik kan gewoon niet stoppen. Ik liep vanmorgen nog op het strand. Wat een romantische strandwandeling moest zijn liep uit op een nachtmerrie. De relatie die begon als een sprookje viel uiteen.

Mijn relatie is over!

Donkere wolken gleden over de zee en verschenen tegelijkertijd in mijn hoofd. Hoe is het mogelijk? Met het gevoel van messteken in mijn hart reed ik naar huis. Het was zo pijnlijk maar tegelijkertijd voelde ik me verlamd van ongeloof. Toen ik thuis kwam stroomden de tranen over mijn wangen. Ik wilde mezelf kalmeren door een warme douche te nemen.

Maar ik kon ook onder de douche niet stoppen met huilen. Ik kroop in mijn bed, verdrietig, eenzaam, koud en alleen….en hier lig ik dan….zielig te wezen.

Voel je jouw liefdesverdriet weer opborrelen?

Als je voorgaande alinea’s leest en het raakt je dan is dat waarschijnlijk omdat je zelf zo goed weet wat liefdesverdriet is. Dat is wat goede content schrijven doet. Je kruipt in de huid van de ander. Het liefste van jouw ideale klant. Dit zou een mooie intro zijn als ik mezelf zou profileren als liefdesverdriet genezer. Maar in dit geval ben ik liefdesverdriet ervaren. ;(

Met mijn breinkennis en met de overtuiging dat je je gevoel kunt sturen weet ik hoe ik de uitdaging van liefdesverdriet kan aanvliegen.

Ik weet dat het heel moeilijk is omdat je reptielenbrein overactief is.

Hoe kwam ik van intens verdriet naar acceptatie in 1 week?

Eigenlijk sta ik er stiekem van te kijken hoe ik binnen een week weer goed kan functioneren. Dat ik weer kan lachen en dat het eigenlijk best goed met mij gaat. Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag.

Alle lessen die ik heb geleerd en doorgegeven over een Content Leven hebben ertoe geleid dat ik nu wist hoe ik mezelf bij elkaar kon rapen. En dat vind ik heel cool!

 1. Beslis dat jij je goed mag voelen

  Nadat ik twee dagen mezelf een slachtoffer voelde besloot ik dat dit gevoel mij niet ging helpen. Ik besloot om het mezelf te gunnen mij weer goed te voelen.
 2. Jezelf bij elkaar rapen

  Ik heb niet toegegeven aan de behoefte om mezelf te installeren op de bank in pyjama met een zak chips om te bingewatchen op Netflix! Ik ben mezelf lekker gaan douchen met heerlijke luchtjes. Ik nam daar alle tijd voor en ik heb wat vrolijke kleren aangetrokken.
 3. Afleiding zoeken

  Alles wat je je brein aandacht geeft groeit én wordt bevestigd. Dus woorden als: ‘Ik ben niet goed genoeg, leuk genoeg, …. etc” helpen echt niet! Daar voel ik me niet gelukkiger door. Wat ook niet helpt is spijt hebben. Om meer helderheid te krijgen in mijn hoofd ben ik in het bos gaan wandelen. Wat is er nu eigenlijk gebeurd?
 4. Analyseer je liefdesverdriet

  Het allergemakkelijkste is natuurlijk om de ander de schuld te geven. Maar is dat ook zo? Ik ben gaan kijken naar mijn aandeel en heb met een helikopterview gekeken naar de resultaten. Daardoor probeerde ik de emotie eruit te halen en eerlijk naar mezelf te kijken. Want een ander kan ik niet veranderen. Maar actie = reactie. Kan ik er nog iets aan veranderen?
 5. Beslis wat je met je liefdesverdriet wil doen

  Ik heb mijn denkschema er nog eens bij gepakt en door de inzichten die dit mij gaf kon ik besluiten om niet te vechten voor de relatie maar om het los te laten. Tegen sommige zaken kun je namelijk niet vechten en is loslaten het beste wat je voor jezelf kunt doen.
 6. Wat heb ik daarvoor nodig?

  Daarna ben ik gaan kijken wat ik nodig heb om te kunnen loslaten. In mijn geval was het belangrijk om alle herinneringen uit het zicht te laten verdwijnen en ik had het nodig om het contact te verbreken met mijn ex (daar moet ik nog even aan wennen, dat mijn lief ineens een ex is).
 7. Actieplan opstellen overwin je liefdesverdriet

  Een content leven krijg je niet voor niets. Daar moet je voor werken. In je bed blijven liggen in tranen gaat je dus niet helpen. Dat wist ik. Dus ik heb een actieplan opgesteld. Ik wist wat ik nodig had en moest het gaan uitvoeren. Allereerst had ik ook nog afscheid te nemen van alle lieve mensen die ik door mijn ex ben tegengekomen. Ook al was dit heel moeilijk en pijnlijk, het was ook heel helend. Ik vond het moeilijk om ‘de buitenwereld’ op de hoogte te stellen. Want dan is het ineens waar.

  Maar hoe vaker ik het uitspreek en deel met anderen hoe meer het landt dat het echt over is. Dus heb ik het maar op mijn privé Facebook gezet. Dan was iedereen in een klap op de hoogte. Het moeilijkste is het contact helemaal verbreken. Want als je van iemand houdt wil je er iets van horen. Maar dat is ook confronterend. In liefde en duidelijkheid heb ik het contact verbroken met mijn ex en alle foto’s heb ik uit het zicht opgeborgen. De laatste spulletjes van hem heb ik in een doos gedaan en in liefde naar hem verzonden.
 8. Geen wrok creëren maar helder zijn naar jezelf

  Het hebben van een wrok kost veel energie. Dat wil ik niet. En ook dat is een kwestie van het nemen van een beslissing. Als ik dat niet wil, wat heb ik daar dan voor nodig?
  Allereerst mijn eigen aandeel daarin erkennen. En daarna heb ik een lijst gemaakt met allerlei minder leuke eigenschappen en pijnlijke uitgesproken woorden naar mij. Ik heb achter elke gebeurtenis of eigenschap mijn gevoel beschreven om heel helder te krijgen waarom ik dat niet leuk vind. Heel eerlijk naar mijn ex is dat natuurlijk niet. Want niets is alleen maar slecht. Maar ik had het nodig om de herinneringen aan de de tijd samen niet alleen maar als mooi te zien waardoor het gemis alleen maar groter wordt.
  En telkens als mijn reptielenbrein een loopje met me neemt door het verleden te idealiseren pak ik mijn lijstje erbij. Dat zet me weer met beide benen op de grond.
 9. Mediteren

  Meditatie helpt mij om mijn gedachte stil te krijgen en zelfliefde te laten groeien. Ik heb niemand nodig om mij gelukkig te maken. Ik ben goed zoals ik ben, en als mijn ex daar niet gelukkig van wordt is dat heel jammer, maar niet het einde van de wereld.
 10. Verwen jezelf

  Als het een opgave is voor een ander om mij lief te hebben. Dan heb ik mezelf toch lief. Ik verwen mezelf met cadeautjes, complimenten en ik laat de steun die ik van veel lieve mensen om me heen krijg lekker welgevallen. Ik wentel mezelf in liefde van vriendschap en zelfliefde. Ik krijg lieve berichtjes, bezoekjes, bloemen, chocolade, etentjes, borrels, (virtuele) knuffels en nog meer leuke en lieve uitnodigingen die me het gevoel geven dat ik niet alleen ben. En dat geeft me ook afleiding. En het maakt me zo dankbaar.

Liefdestank vullen

En daarmee is de lek uit mijn liefdestank gedicht. Nu hoef ik het alleen nog maar te vullen.
Ik schrijf bijna elke dag om mijn emotie te verwerken. En ik luister heel goed wat het kind in mij graag wil. En als het mogelijk is, geef ik daaraan toe.

Ik ben heel dankbaar dat ik een mooie tijd met hem heb mogen beleven. Ik koester de herinneringen met hem maar ik laat ‘ons’ los.

Gelukkig heb ik mijn werk nog

En meer dan ooit besef ik dat ik ontzettend gelukkig ben met mijn werk. Ik heb de leukste en liefste klanten! Prachtige relaties en ik ben er nóg meer van overtuigd dat een content leven voor iedereen is weggelegd.

Ik voel tot in het diepste van mijn ziel dat ik iets te bieden heb dat de wereld een beetje mooier maakt.

En hoe gek het ook klinkt, ik voel me vooral dankbaar!

Dankbaar voor mijn vrienden en vriendinnen.
Dankbaar voor alle lieve mensen om mij heen.
Dankbaar voor de leuke dingen die ik heb mogen meemaken.
Dankbaar voor de mensen die ik heb mogen ontmoeten.
Dankbaar voor mijn klanten.
Dankbaar voor mijn werk.
Dankbaar dat ik leef, gezond ben en geniet!

Ik kijk in de spiegel en ik ben blij met wat ik zie!

De breinklas helpt!

Wil jij ook nare gedachtes ombuigen naar positieve gedachtes? Volg dan mijn Breinklas. Dat gaat de beste klas van je leven worden. Dat beloof ik je!

Als jij in de spiegel kijkt, welk gevoel krijg jij dan?

Lees meer over de Breinklas >

Tijdens de Netraite krijg je ook een workshop Breinkennis. Waardevolle informatie die je echt verder helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie