Liefde voor je klant en de Liefdestank

Liefde voor je klant

Delen mag >

Hoe laat je de liefde voor je klant merken?

Ik ben zo verwend op mijn verjaardag! Zie je de mand met de cadeautjes die ik heb gekregen? Eén van de vele verrassingen van mijn lief!

Wat een heerlijke tijd om verliefd te zijn. De dag dat ik 49 werd was de eerste verjaardag samen met mijn lief. We kennen elkaar nog niet zo lang dus zitten we nog in de ontdekkingsfase.

Wat een prachtige tijd!

In het kader van elkaar leren kennen en ontdekken wat de ander nodig heeft, raakte we een paar weken geleden in gesprek over de liefdestank.
De taal van de liefde en hoe belangrijk het is dat je elkaars liefdestank op de juiste manier blijft vullen.

Liefdestank en liefdestalen

Gary Chapman heeft de 5 liefdestalen benoemd. Als jouw liefdestank op een goede manier wordt gevuld, dan heb je minder last van irritaties naar elkaar. Met een volle liefdestank maak je je niet druk om kleine dingen. Je voelt je namelijk gelukkig! En dan kan je heel veel hebben. Irritaties ontstaan als jij (of je behoefte) niet gezien wordt.

De 5 liefdestalen

 1. Positieve woorden
 2. Samen zijn/ aandacht
 3. Cadeaus krijgen
 4. Dienen
 5. Lichamelijk contact

Wat is jouw liefdestaal?

Liefde voor je klant = Stap uit je eigen gevoel

Wij tonen vaak de liefde voor een ander op een wijze waarop wij dat zelf graag ontvangen. Maar het is natuurlijk veel effectiever om te ontdekken waar de ander de liefdestank mee vult om een goede relatie op te bouwen.

Stel…

Stel jij krijgt zelf graag cadeautjes, daar vul jij heel snel jouw liefdestank mee. Jij geeft daarom aan jouw partner ook regelmatig een cadeautje. Bijvoorbeeld als je op reis bent geweest en daar aan hem hebt gedacht.

Maar…

Maar stel dat jouw partner zijn liefdestank juist vult door samen te zijn. Samen die herinneringen maken in plaats van een cadeautje te krijgen van jouw herinnering. Dan zal zijn liefdestank alleen maar leeglopen, omdat hij niet krijgt wat hij nodig heeft.

Bovendien…

Bovendien gaat hij jou vaak uitnodigen voor allerlei activiteiten om maar samen te kunnen zijn. Jij voelt je daardoor in je vrijheid beperkt. Hij geeft veel geld uit aan leuke dingen, maar een cadeautje zit er niet in. Omdat dat niet in hem opkomt.

Fout ondanks goede bedoelingen

Allemaal goed bedoeld en gericht op het vullen van de liefdestank. Het probleem is dat de acties gericht zijn op het vullen van je eigen liefdestank in plaats van op het vullen van de liefdestank van je partner.

Wat deed mijn lief?

Aan het einde van ons gesprek gaf ik lachend en gekscherend aan dat ik vier van de 5 liefdestalen nodig heb. Dienen, dat hoeft voor mij niet zo. Ik houd ook wel van tegenspraak en discussies. Maar voor de rest…. Kom maar op! 🙂

Verrassing…

En dat deed hij dus, als verrassing gingen we naar de film. Liefdestaal 2: Samen zijn/aandacht. De aandacht zat hem vooral in dat hij goed naar me had geluisterd. Ik wilde graag naar de Lion King maar had nog niemand gevonden die met me mee wilde. Als verrassing had hij dit op de avond geregeld, voor mijn verjaardag. Ik zat dus om 00.00 uur in de bios toen ik jarig werd. #helemaalleuk

Vervolgens…

Vervolgens kwamen we thuis en stond daar een mand vol cadeautjes op me te wachten. Het feit dat hij de moeite had genomen om dit te verzinnen, te kopen en mooi in te pakken maakte dat mijn liefdestank overliep.

Hij had ook nog eens een vrije dag genomen om samen met mij en mijn jongens te kanoën. Dat hij zijn vrije tijd schenkt aan ons is natuurlijk mega lief. En lieve woorden en lichamelijk contact ben ik ook echt niet te kort gekomen. En bovenop al dit moois laat hij me weten dat we samen het weekend nog meer leuke dingen gaan doen.

Het kon niet op!

Tjonge jonge, zo’n dag waarop je liefdestank weer tot de nok toe gevuld wordt, dat gun je toch iedereen!

Liefde voor je klant = Spreek de taal van je klant

Hoe ga jij om met de liefde voor je klant? Hoe zorg je ervoor dat de liefdestank voldoende gevuld is om aandacht te krijgen?

Het is al uitdagend genoeg om te achterhalen van je partner nodig heeft, maar hoe kom je er nu achter wat je ideale klant nodig heeft?  Hoe uit jij de liefde voor je klant op een goede manier? De communicatie verloopt anders en vaak ook over andere kanalen.

Toch is het belangrijk om goed te luisteren naar de behoeften van jouw klant. Wat hebben zij nodig? Welke taal spreken zij?

Ik zie nog veel ondernemers communiceren over wat zij te bieden hebben. Maar probeer dat eens om te draaien. Wat levert jouw dienst op product je klant op?

Killer Content Academy

Ik heb de afgelopen periode veel tijd en energie gestoken in het luisteren naar behoeften. Ik ervaar heel veel liefde voor mijn klanten/ambassadeurs en toekomstige klanten. Maar hoe kan ik ze dat het beste laten weten?

Ik heb een Killer Content Academy ingericht om jou te leren hoe je goede content schrijft waarmee je klanten aantrekt.

Maar dat is niet jouw taal! Dat is niet waar jij op zit te wachten. Althans, dat denk ik nu.

 • Jij wilt gewoon lekker werken in je bedrijf met de leukste klanten.
 • Je vindt Marketing misschien lastig of tijdrovend en je hebt er al helemaal geen zin in om weer wat nieuws te leren.
 • Je kunt je tijd wel beter besteden.
 • Je gelooft ook niet dat een ander jou iets kan leren over jouw business.

Maar is dat ook zo?

Dit zijn aannames van mij. Wie zegt mij dat dit klopt? Je wilt vast wel meer klanten, toch?

Je mag ervan uitgaan dat ik alle informatie uit de vele gesprekken heb verwerkt in mijn aanbod. De eerste les in de Academy is de ‘Masterclass Groei’.
Hierin leg ik precies uit wat je nodig hebt om te groeien!

Groeien zoals jij dat wilt volgens jouw voorwaarden

Volg deze Masterclass nu GRATIS en ontdek welke stappen je moet nemen als je Energierijk wilt Ondernemen én meer klanten wilt helpen.

Ga aan de slag

Content Zijn

4 gedachten over “Liefde voor je klant en de Liefdestank”

 1. Pingback: Onbewust brein | Hoe werkt je onbewuste brein? | Content Academie

 2. Pingback: Rellen zonder gezond verstand | Content Academie

 3. Pingback: Vergeven is krachtig, ervaar het zelf | Content Academie

 4. Pingback: Luisteren naar je Innerlijke kind, Hoe doe je dat? | Anti-burnout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie