Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Koningsdag

Koning

Ben jij een Koningin?

Koningsdag is voorbij, maar dat betekent niet dat de festiviteiten moeten eindigen! Jij kunt elke dag de Koningin of Koning van je eigen leven zijn? Werk aan je zelfvertrouwen, zorg dat je voldoening haalt uit dat wat je doet en omarm je innerlijke kracht.

Ik heb een paar tips op een rijtje gezet die je helpen je eigen koningin te worden.

Sta rechtop en straal

De manier waarop je staat beïnvloed je staat van zijn. Ga staan alsof je een kroon draagt, jij bent de Koningin van jouw leven.
Herinner je je die ene keer dat je op het punt stond om een presentatie te geven, en je rechtstond met een gevoel van vastberadenheid? Je hield je hoofd hoog en sprak met overtuiging. Op dat moment voelde je toch als een ware koningin, vol vertrouwen en kracht? Ga oefenen met je houding en merk hoe dit je zelfbeeld beïnvloedt.

Omarm positieve affirmaties

Heel eerlijk, ik vond dit echt stom. Voor de spiegel gaan staan en zeggen: “Ik ben mooi, ik ben sterk, ik ben capabel.” Hoe onwennig is dat! Maar na verloop van tijd begon ik het echt te geloven. En dat wat je gelooft is waar. Dan kan je toch beter leuke dingen over jezelf gaan geloven. Dat jij de Koningin bent van jouw leven bijvoorbeeld. Ik daag je uit het toch te proberen ook al voelt dat super oncomfortabel. Je zult zien dat je zelfvertrouwen gaat uitstralen. En met zelfvertrouwen kan je gemakkelijker content zijn met dat wat is.

Neem de leiding over je gedachten

Ik zie het in mijn praktijk dagelijks, het ervaren van negatieve gedachten. Betrap jij je wel eens op negatieve zelfpraat? Zou jij je gedachten patronen voor eens en altijd willen veranderen? Begin met het bewust worden van je gedachten.  Telkens als je merkt dat je jezelf bekritiseert, stel je jezelf voor dat je een krachtige Koningin bent die haar koninkrijk met vastberadenheid wilt ondersteunen. Als je dit volhoudt, zul je zien dat je interne dialoog gaat veranderen.

Creëer een ondersteunende omgeving

Heb jij vrienden of relaties die eigenlijk meer energie kostten dan opleveren?  Heb dan het lef om een moeilijke beslissing te nemen door afstand te nemen van deze relaties. Zoek in plaats daarvan naar mensen die je aanmoedigden en inspireerden. Door je te omringen met positiviteit, begin je zelfook positiever te zijn en voel je je zelfverzekerder dan ooit tevoren.

Vier je successen

Ben eens wat minder streng voor jezelf. Vier ook de kleine successen. Heb je een deadline gehaald, het telefoontje gepleegd dat lastig was, of een beslissing genomen die goed is voor jou! Vier het! Vier het op een manier waar jij blij van wordt. Neem een dagje vrij, trakteer jezelf op dagje sauna, een mooie wandeling of ga uit eten met je lief. Doe wat je blij maakt maar doe het bewust om iets te vieren. Door jezelf te belonen voor haar inspanningen, voel je je erkend en gewaardeerd.

Neem de regie van je eigen leven en regeer met gratie, kracht en zelfvertrouwen!

Waarom is het zo simpel en toch zo lastig?

De trucs die ik je geef zijn mega simpel. Het enige dat je hoeft te doen is ze uit te voeren en vol te houden. En toch is het lastig he? Je reptielenbrein komt in opstand. Het gaat je verhalen vertellen van doe eens gewoon! Daar trap je toch niet in! Dat geldt niet voor mij, ik ben al jaren …. vul maar in.

En die verhalen ben jij gaan geloven. En het vreemde is, je vindt het zelfs prettig om jezelf steeds weer terug te werpen als slachtoffer. Terwijl het je niets brengt.
Je gaat misschien denken dat jouw brein niet goed werkt, dat er een steekje los zit of zo. Waarom doe je dit jezelf steeds aan, waarom kom je maar niet voor eens en altijd uit die negatieve spiraal?

Er is niet mis met je brein. In tegendeel, je brein werkt heel sterk. Maar je hebt ergens geleerd je zo te gedragen en zo te voelen. En dat zit zo diep verankerd in je brein dat je ervan overtuigd bent, dat jij niet kunt veranderen.

Ik ben ervan overtuigd dat dit wel kan.

Kom maar eens langs voor een IEMT-sessie. IEMT gaat verder dan het aanleren van vaardigheden aanleren. Tijdens een IEMT-sesie werken we met je onbewuste brein. Dat zet de boel in beweging. Mocht jij sterk genoeg zijn om de bezwaren van je reptielenbrein te overwinnen, maak dan een afspraak.

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *