Kan ik het wel?

Kan ik het wel

Delen mag >

Kan ik het wel?

Kan ik het wel? Een vraag die ik veel hoor. Hoe komt het toch dat we zo weinig vertrouwen in onszelf hebben? Hoe komt het dat we vooral denken in problemen dan in oplossingen?

Boekcitaat Levend Dood:

“Het leven gaat door, maar ook de tijd tikt door. Zo denk je nog zeeën van tijd te hebben om je zaakjes te regelen en zo sta je aan de vooravond van je eigen bedrijf! Ik sidder
van angst. ‘Kan ik het wel? Lukt het me wel?
Willen ze me wel?
Kan ik de rekeningen wel betalen?
Gaat er een nieuwe wereld voor me open of een beerput van teleurstellingen?’
Ik voel angst. Maar ik laat het niet zien. Natuurlijk niet, zo ben ik niet. Ik heb al veel geleerd en laat echt wel iets meer van mezelf zien dan voor de burn-out. Maar angst, daar schaam ik me voor. Ik met mijn grote mond. Ik die weleens voorop zal gaan staan.
En nu …. Gewoon gaan!
Ik heb vertrouwen, ik geloof in mezelf en ik weet dat ik het kan! Het leven gaat door.

Ik ga door! Ik kan het!”

Einde citaat…

Vertrouwen = Geluk

Inmiddels weet ik dat vertrouwen hebben in jezelf mega belangrijk is voor je gevoel van geluk. Om succes te kunnen ervaren is vertrouwen onmisbaar. Jij bent precies goed zoals je bent en je krijgt alles wat je nodig hebt op de momenten dat het moeilijker gaat. Daar mag je op vertrouwen. Vervang ‘Kan ik het wel?’ in ‘Ik kan het!’

Alles komt goed

Alles komt goed is een uitspraak die veel wordt uitgesproken om mensen te troosten. Maar het is ook echt zo!

“Alles komt uiteindelijk goed aan het einde, is het nog niet goed? Dan is het nog niet het einde.”

Heerlijke gedachte toch?

Rots in de branding

Het is fijn om een rots in de branding te hebben. Daarmee heb je het gevoel dat je alles aankunt. Weet dat vertrouwen jouw rots in de branding kan zijn. En zelfs al heb je nog geen vertrouwen, doe dan gewoon net alsof je dat wel hebt.

Je brein kent het verschil niet tussen de waarheid en een leugen. Verbeeld je in dat er in jouw leven van alles gebeurt maar dat het altijd goed komt. Misschien niet zoals jij het wilt maar je hoeft geen angst te hebben dat dingen totaal mislopen. Alles komt altijd goed. Net als in een film. En jij bent de hoofdpersoon.

Alles begint met een keuze

Het klinkt raar maar als je ervoor kiest dat je echt vertrouwen wilt hebben dan ga je dat ook krijgen. Je brein zit raar in elkaar. Probeer het niet te begrijpen maar ga er gewoon van profiteren.

Heb moed!

Er is geen moed zonder angst. Natuurlijk mag je dingen spannend vinden. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet moet doen. Kleur je leven in zoals jij dat wilt.
Haal een keer diep adem, vertrouw op een goede afloop en ga ervoor!

Wil je weten hoe ik mijn angsten overwon? Lees dan mijn boek: Boek kopen

Wil je direct stoppen met je zorgen maken? Download dan het denkschema. Een simpel schema dat je gaat helpen om meer vertrouwen te krijgen in al je acties.


Meer gratis downloads

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie