Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Chill & Change

Zet de mentale gezondheid van medewerkers hoger op de agenda! Heb je al eens gedacht aan een inloopspreekuur? 

 

“Mentale overbelasting is een schadepost. Zowel voor de medewerker als voor de werkgever. Wacht niet totdat het een probleem wordt. Maar pak het vandaag nog aan!”

Jolanda

Chill & Change - Online Coaching Spreekuur

Wist je dat stress op de werkplek medewerkers emotioneel en de organisatie financieel raakt? Hoog ziekteverzuim, verminderde productiviteit en hoge wervingskosten kunnen een zware last zijn. Met het gevaar dat collega’s overbelast raken omdat goed personeel zich niet makkelijk laat vervangen.

Een medewerker met een inkomen van 2000,- per maand die door mentale problemen niet meer kan werken, kost een werkgever 81.600,- euro! Los van alle ellende die daarbij voor alle partijen komt kijken is het een noodzakelijke aanleiding om mentale gezondheid serieus te nemen. 

Anonieme Online support

Ik begrijp de uitdagingen waarmee leidinggevenden worden geconfronteerd. Het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een ondersteunende omgeving voor medewerkers zijn van groot belang. En waarschijnlijk is dit één van de vele taken waarmee je te maken krijgt. “Chill & Change” biedt ondersteuning. 

Vitaliteit is meer dan alleen een stuk fruit en een sportabonnement.

Het is makkelijk om vitaliteit op de agenda te zetten. Je regelt een fruitmand en korting op de sportschool en je kunt aantonen dat je vitaliteit belangrijk vindt. Maar hoe zit het met de mentale gezondheid?

Ik begrijp dat medewerkers soms moeite hebben om hun stress en welzijnsproblemen te delen. Trots, schaamte en angst voor het verlies van hun baan of respect kunnen hen ervan weerhouden om hulp te zoeken. Met “Chill & Change” krijgt het team een veilige en ondersteunende ruimte waar ze zich vrij kunnen voelen om:

  • Hun zorgen te uiten zonder angst voor beoordeling
  • Oplossingen te vinden voor hun persoonlijke en professionele uitdagingen
  • Een pad naar herstel en groei te vinden.

Samen medewerkers Mentaal gezond houden

Samen creëren we een organisatie waar welzijn en productiviteit hand in hand gaan. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie over “Chill & Change.”

Mijn belofte

Respectvol


Je kunt er vanvan uitgaan dat ik elk verhaal zonder oordeel aanhoor en respectvol zal omgaan met emoties en verlangens van medewerkers en leidinggevenden.

Vertrouwelijk


Ik vind het belangrijk dat de persoon waarmee ik werk zich veilig voelt. Veiligheid is extreem belangrijk om te durven delen van persoonlijke situaties en emoties.

Resultaatgericht


We duiken niet in het verleden en gaan niet op zoek naar een schuldige van de situatie. We gaan vooral kijken naar dat wat er in de weg zit en lossen dat op.

Relevantie

Ik denk dat ik in deze tijd niet meer hoef uit te leggen dat het relevant is om naast vitaliteit ook aandacht te hebben voor mentale gezondheid. 

33% van de jong volwassenen heeft last van mentale klachten. (maart 2023)

33%! Grote kans dat ook in jouw organisatie medewerkers rondlopen met mentale klachten zonder dat jij dat weet. 

Mentale gezondheid en productiviteit

In de dynamische wereld van bedrijfsvoering staat één aspect centraal voor succes: de mensen. 

Het welzijn en de tevredenheid van werknemers zijn niet alleen ethische kwesties. Mentale gezondheid is van invloed op de algehele productiviteit en het succes van de organisatie. 

Persoonlijke Coaching

Eén benadering die de afgelopen jaren steeds meer erkenning heeft gekregen, is persoonlijke coaching op de werkvloer. 

Gelukkige medewerkers zijn productieve werknemers

  1. Een positieve bedrijfscultuur brengt ook positieve resultaten
  2. Individuele ontwikkeling betekent Bedrijfsontwikkeling
  3. Betaalt zichzelf terug (minder ziekteverzuim, hogere productiviteit en lager verloop)

10-weken-plan

Steeds meer medewerkers vallen uit door mentale overbelasting. Als manager wil je graag helpen maar je hebt ook een afdeling te managen. Dat kan je in een spagaat brengen waardoor je begeleiding meer kwaad doet dan goed. 

Wat kun je doen?

Begeleiding bij overbelasting vraagt om veel geduld en empathie. 

Vitaliteit is meer dan alleen een stuk fruit en een sportabonnement.

Studies tonen aan dat medewerkers met de juiste begeleiding een grotere kans hebben op een succesvolle terugkeer. Jij hebt meer op je bordje liggen dan begeleiding bij burn-out en stress. 

Geef deze zorg uit handen. 

 

Chill & Change inloopspreekuur

Ik noem het een online inloopspreekuur omdat je net als bij de huisarts, even kunt scannen waar je behoeftes liggen. Vaak kan de huisarts je direct helpen maar soms moet je worden doorverwezen.  

Indien gewenst kan het ook met een nog anoniemere opstap via chat. Neem gewoon even contact met mij op om de mogelijkheden en wensen door te nemen. 

Tools inzetten

Soms kan 1 gesprek al een groot verschil maken. Medewerkers krijgen een nieuw inzicht, er wordt een plan besproken om de communicatie op te zoeken of ze krijgen een tool die ze direct kunnen inzetten of mee kunnen oefenen. Ze worden gehoord en gezien, dat is een eerste levensbehoefte.

En het kan ook een gemakkelijke deur zijn om in te stappen wanneer er eigenlijk meer nodig is. 

Kosten

Voor slechts 550 euro voor een dagdeel richt ik een online coachspreekuur in voor jouw organisatie. Neem contact met mij op om de uitvoering en termijn te bespreken. Of schiet een kennismakingsmomentje in mijn agenda. 

Persoonlijkheidsprofiel

Weten wie je bent is belangrijk. Maar het is even zo belangrijk om te weten wie je collega’s zijn. Hoe zit jouw team in elkaar en hoe kun je inzichten geven zodat de communicatie onderling soepel verloopt. Om de simpele reden omdat je weet hoe een ander benaderd wil worden. 

DISC

Met een DISC-profiel wordt helder dat er niet één waarheid is maar dat het afhankelijk is naar de manier hoe jij naar de wereld kijken. Wanneer je de profielen in teamverband inzet krijg je een betere samenwerking maar ook een betere sfeer doordat er begrip ontstaat. 

Een contente mens

Of schiet een momentje in mijn agenda