Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Je hoofd boven water houden

je hoofd boven water houden

Je hoofd boven water houden

Daar lig ik dan in het blauwe water. Ik sprong net van de boot af om te genieten van de koelte van het heldere water. Het ziet er zo mooi uit dat ik er wel even in moét springen!

Er zijn meer toeristen die dit willen doen en de boten varen af en aan. Dat zorgt voor heel wat golfbewegingen van het water. Terwijl ik watertrappelend boven water probeer te blijven krijg ik een golf water in mijn gezicht en prikt het zout van het zeewater in mijn keel. Hoestend en proestend probeer ik mijn hoofd boven water te houden. Totdat ik mij ineens een les herinner. Wanneer het water onrustig is, vecht er dan niet tegen maar laat jezelf drijven op het water.

Go with the flow

Je kop boven water houden

Het werkt! En terwijl ik daar rustig lig te dobberen zie ik de vergelijking met het leven. Want laten we eerlijk zijn, het leven kan soms best stormachtig aanvoelen. En hoe hard we ook werken om boven water te blijven, er komen golven water in ons gezicht en je voelt ook het spreekwoordelijke zout regelmatig in je mond.

Met gemak je hoofd boven water houden

Wat je overkomt kun je niets aan doen. Wel hoe je ermee omgaat. Wanneer je op de golven drijft in plaats van ertegenin te zwemmen maak je gebruik van natuurlijke krachten en de dynamiek van het water. In jou zitten ook natuurlijke krachten die je kunt aanspreken om je hoofd boven water te houden.

Voordelen van go with the flow

 • Energiebesparend
  De golven duwen je omhoog waardoor je minder energie besteedt om jezelf boven water te houden. Stop met tegen de stroming en kracht van de golven in te zwemmen!
 • Minder weerstand
  Vechten geeft weerstand waardoor je meer moeite moet doen om vooruit te komen. Beweeg mee met het natuurlijke patroon van de golven.
 • Veiligheid
  Wanneer je tegen de stroom van de golven probeert in te zwemmen bestaat het risico dat je uitgeput raakt in in moeilijkheden komt. Go with the flow!

Zie jij de overeenkomt met het leven nu ook?

Wat doe jij in stressvolle situaties?

Wat doe jij als het leven stormachtig aanvoelt? Vecht je hard om de storm te overwinnen of ga je mee met de golfbeweging van het leven?

Hoe houd je je hoofd boven water?

 • Acceptatie en loslaten
  Pff dit is echt een pittige hoor. Hier heb ik heel lang over gedaan en nog daagt dit mij uit. Maar als je zaken vasthoudt en controle wilt hebben over zaken waar je eigenlijk helemaal geen controle over kunt hebben, kost je dit veel energie. Download mijn denkschema om je hiermee te helpen.
 • Flexibiliteit een aanpassingsvermogen
  In plaats van krampachtig vasthouden en plannen en verwachtingen kan je beter meebewegen door je flexibel op te stellen. Bekijk de situatie zoals hij nu is en ben bereid om je benadering te veranderen als de omstandigheden daarom vragen. Je zult zien dat je met deze mindset meer creatieve oplossingen vindt, dan wanneer je je vasthoudt aan jouw originele plan en idee.
 • Stressmanagementtechnieken
  Je kunt leren hoe je met stress kunt omgaan. Wanneer je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. Door het oefenen met stressmanagementtechnieken zoals bijvoorbeeld mindfulness, ademhalingsoefeningen, lichaamsbeweging en ontspannen kun je beter omgaan met stressvolle situaties.
 • Prioriteiten stellen
  Neem jij te veel hooi op je vork? Houd jij je bezig met onbelangrijke zaken?
  Je kunt leren hoe je prioriteiten stelt die voor jou belangrijk zijn. Dat is voor iedereen anders. Kijk dus niet naar anderen maar vooral naar jezelf. Door je te richten op de dingen die echt belangrijk zijn voor jou kun je je beter concentreren op de taken die er echt toe doen.

Voorkom stressverzuim

Of je nu een medewerker, ondernemer of leidinggevende bent. Door deze stappen bespreekbaar te houden en toe te passen voorkom je uitval door stress.

Vergroot het welzijn van je medewerkers en jezelf. Zo bevorder je het algemeen welzijn!

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *