Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

cHill – De kracht van Helen

Helen

Helen door Stressbegeleiding en Herstel

Helen van stress. Stress is een alomtegenwoordige metgezel in je hectische levens, maar er is een krachtig tegengif. Het CHILL-principe, een holistische benadering van stressbegeleiding, biedt je de “H” van helen. Dit is een cruciaal aspect voor je mentale en emotionele balans.

Helen is van essentieel belang?

Wanneer continue stress je leven binnensluip dan sluipen spanningen in je lichaam en geest. Deze sluipende stress kan leiden tot een gevaarlijke spiraal van angst, slapeloosheid en veel anderen gezondheidsproblemen. Helen biedt een uitweg uit deze neerwaartse spiraal, waardoor je jouw emotionele, fysieke en mentale evenwicht herstelt.

Waarom?

 • Emotioneel Herstel
  Stress kan je emotioneel uit balans brengen. Door te helen, creëren je ruimte om je emoties te begrijpen en te omarmen, waardoor je emotionele veerkracht opbouwt.
 • Fysieke Ontspanning
  Stress nestelt zich vaak in gespannen spieren en verhoogde hartslag. Helen leidt tot fysieke ontspanning, en een kans om stress in de fysieke zin te ontladen.
 • Mentale Rust
  In een wereld vol lawaai en afleiding biedt helen een oase van mentale rust. Het helpt om gedachten te kalmeren en de geest te bevrijden van constante zorgen.
 • Zelfzorg Prioriteren
  Helen is een daad van zelfzorg. Het herinnert je eraan dat je tijd moet nemen voor jezelf, net zoals we tijd nemen om voor anderen te zorgen.

Hoe dan?

Kies een optie die bij je past.

 1. Meditatie en Mindfulness – Word de architect van je eigen innerlijke rust door meditatie en mindfulness te omarmen.
 2. Yoga voor Innerlijke Harmonie – Yoga brengt balans in lichaam en geest en nodigt je uit om diep in jezelf te kijken.
 3. Adem Diep en Adem Vrij – Bewuste ademhaling ontketent een krachtige bron van ontspanning. Neem de tijd voor regelmatige ademhalingsoefeningen.
 4. Ontspanningsrituelen – Geleide visualisaties en ontspanningstechnieken laten je een wereld van verschil voelen. Dit vergt oefening, geef niet op.
 5. Zoek Natuurlijke Genezing–  De natuur heeft een rustgevend effect. Tijd doorbrengen in de natuur herstelt je geest en lichaam.
 6. Vriendelijke GedachtenSpreek vriendelijk tegen jezelf. Geef jezelf toestemming om niet perfect te zijn, want niemand is dat.

Het is belangrijk om te onthouden dat helen niet betekent dat stress volledig verdwijnt. Tijd nemen voor jezlef stelt je in staat om weerstand te bieden en stress effectief te beheren. Omarm het CHILL-principe, waarvan “H” de belangrijkste weg naar herstel is.

Jouw welzijn verdient aandacht

Geef jezelf toestemming om te helen en te groeien. Je zult merken dat je veerkrachtiger wordt tegenover stressfactoren en dat je emotioneel sterker in je schoenen staat. Het biedt je de kans om het verleden los te laten en het heden te omarmen.

Schiet een momentje in mijn agenda om te kijken of en hoe ik je kan begeleiden.

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *