Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Gedrags- verandering van Joost Klein

gedragsverandering

In de kijkert!

Er is al veel gesproken over hoe Nederland zich profileert rondom het Eurovisie Songfestival. We hadden hoge verwachtingen van Joost Klein, en in de halve finale heeft hij die waargemaakt.
Maar toen kwam er een gedragsverandering. De vrolijke jongen werd beschuldigd van agressief gedrag tegen een cameravrouw.

Interessant hoe ons brein werkt bij gedragsverandering

Het is fascinerend om te zien hoe ons brein werkt en reageert op gedragsverandering. We weten niet precies wat er is gebeurd, want we waren er niet bij. Maar er zijn wel veel meningen en speculaties. Telkens wanneer er nieuwe informatie naar buiten komt, vormen mensen weer een nieuwe mening.

Verschillende perspectieven

Ik heb de discussie een beetje gevolgd op sociale media, en dat is interessant. Er zijn mensen die vinden dat de reactie van de EBU buiten proportioneel is. Dit zijn vaak mensen die belang hebben bij het optreden van Joost, zoals de AVROTROS, of mensen die emotioneel betrokken zijn bij Joost zelf. Aan de andere kant zijn er ook mensen die de beslissing van de EBU terecht vinden. Zij hebben misschien zelf een negatieve ervaringen  gehad met ongewenst gedrag of zij hechten veel waarde aan normen en waarden.

Emoties spelen een grote rol

Ik zag ook mensen die met liefde naar Joost kijken en met hem meeleven. Zij begrijpen dat er pijn schuilt achter zijn gedrag. Daarnaast zijn er direct betrokkenen die al aanvoelden dat er iets niet helemaal goed zat. Zij waren zich bewust van de sfeer en voelden dat er iets stond te gebeuren.

Een nieuwe kijk op emoties

Hoe je ook tegen de situatie aankijkt, het heeft te maken met de wijze waarop jij geprogrammeerd bent. Alles wat je nu denkt is een gevolg van alles wat je hebt meegemaakt. Bewust of onbewust. En wanneer je een reactie geeft op de emotie is dit vaak in een split second en zonder je op dat moment volledig bewust bent je gedrag.

Zo werkt je brein

De emoties die je voelt in situaties zitten diep verankerd in ons brein. Soms lukt het niet om van negatieve emoties af te komen, omdat ons brein vasthoudt aan bestaande patronen. En het kan zijn dat je dus een uiting van die emotie hebt die je niet meer wenst. Denk aan angst, verdriet maar ook een kort lontje. Met IEMT kunnen we deze patronen doorbreken en onze emoties veranderen. Het is een proces van aanpassing en groei.

Meer over IEMT

Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een interventietechniek die gericht is op het snel en effectief aanpakken van herhaalde ongewenste emoties, identiteitsbelevingen en gedragingen. Het proces richt zich op het begrijpen van hoe we ons voelen hoe we geleerd hebben dit zo te voelen en het creëren van gewenste veranderingen in ons emotionele leven.

 

IEMT gedragsverandering

Wil je een keer een sessie meemaken om het effect zelf te voelen? Plan dan direct een afspraak >

IEMT Content Praktijk

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *