Zo laat je dromen uitkomen

Laat dromen uitkomen

Delen mag >

Omdat alleen dromen niet werkt

Als je iets voor elkaar wilt krijgen dan moet je daarvoor werken. Dat is mij vroeger al geleerd. Dus als je je dromen wilt realiseren ook. Alleen dromen verandert niets. Vanmorgen las ik een onderzoek in het psychologie magazine waar ik heel blij van werd.
Dit artikel bevestigt mijn gevoel over de richting die ik in ben geslagen.

Ik wil een bijdrage leveren aan het realiseren van jouw droom!

De 5 w’s

De krachtige 5 w’s die je gebruikt in je teksten zijn ook van belang als je wilt dat je dromen uit gaan komen. Stel jezelf de vragen:

1. WAT wil ik bereiken?
2. WIE is erbij betrokken?
3. WAAR gaat het gebeuren?
4. WANNEER gebeurt het?
5. WAAROM wil ik het bereiken?

Mijn 5 W’s

In februari (wanneer) start ik met een pilotgroep van 6 ondernemers met ambitie in de Content Academie. Ondernemers die de ambitie hebben om mensen te helpen. (wie) De academie is een online (waar) klas/platform waar een krachtige samenwerking ontstaat om dromen te laten uitkomen. Daarmee komt de agenda van de ondernemer vol en kunnen er nog meer mensen geholpen worden. (wat) Daarmee kan ik het verschil maken in de wereld en het leven een beetje mooier maken voor veel mensen. (waarom)

Schrijf nu jouw 5 w’s

Ga eens serieus aan de slag met jouw 5 w’s en deel jouw droom onderaan dit blog. Als je gaat delen wordt je droom sterker. Ga ervan uit dat jouw droom gaat uitkomen dat werkt voor je. De kracht van je gedachte is zo groot! Ik las laatst een quote die dat sterk weergeeft.

“Als je wist hoe krachtig gedachten zijn dan zou je het wel uit je hoofd laten
om iets negatiefs te denken”

Prachtig vind ik deze. Het maakt je zelfs een beetje bang om iets negatiefs te denken.

Van droom naar werkelijkheid

In het artikel van droom naar werkelijkheid van psychologie magazine worden er ook vaardigheden genoemd om van dromen naar werkelijkheid te komen.

1. Urgentie voelen
2. Stappen bedenken
3. Hulpbronnen durven inschakelen
4. Jezelf ‘aan’ kunnen zetten.

Voor 1 moet je echt zelf je onderzoek doen. Zonder urgentie kom je geen stap verder. Maar voor 2 tot en met 4 is de Killer Content Academy juist opgezet. Dus je kunt je voorstellen dat ik erg blij werd van dit artikel

Eigen ervaring

Ik ben ondernemer geworden omdat ik erachter kwam dat ik veel te eigenwijs was (ben?) om acties uit te voeren die niet goed aanvoelde, Ik dacht regelmatig dat ik het anders zou doen. Dat wil nog niet zeggen dat ik het beter wist, maar wel dat ik mijn energie verloor als ik het niet mocht proberen.

Ondernemen

Zo ben ik gaan ondernemen en na 6 jaar bleek dat ik nog steeds eigenwijs was. Ik wilde alles alleen doen. Niet alleen omdat ik dat financieel aantrekkelijker vond maar ook omdat ik het dan in ieder geval op mijn manier kon doen.

Urgentie voelen

Ik voelde geen urgentie, het ging toch goed!?

Maar ik begon steeds vaker de urgentie te voelen om mijn kennis te delen en anderen te helpen. Op een ander niveau dan dat ik al deed.

Daarna kreeg ik een inzicht

Als ik doe wat ik altijd doe dan krijg ik wat ik altijd kreeg.
En ik wilde groeien. De urgentie werd voelbaar.

Hulp inschakelen

Na dit inzicht moest ik in actie komen. Ik ben hulp gaan zoeken. Een businesscoach die mij leert hoe ik het ook anders kon doen en dichter bij mezelf kon houden. Zodat mijn dromen gaan uitkomen.

Stappen zetten

Ik ben ingestapt in de Network of Purpose van Petra, samen met Petra ben ik een stappenplan gaan uitvogelen en ik heb mezelf ‘aan’ gezet.

Nu ben ik vol vertrouwen dat ik in februari ga starten met een Pilotgroep. Ik heb namelijk een Té Gek concept ontwikkeld. Een concept dat helemaal past bij deze tijd. Keihard werk ik aan mijn droom. En de eerste aanmelding heb ik al binnen, terwijl ik net pas ben begonnen. Super!

Wat is het?

De Content Academie is zoveel meer dan een online leeromgeving. Het is een on demand online platform waar jij je kennis kunt halen wanneer jij dat wil. Een programma waar de verbinding groeit met klasgenoten. Waar Content Zijn net zo belangrijk is dan Content Schrijven.

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Een persoonlijke coach helpt je de content te maken die jij nodig hebt om te groeien. Een intensief traject van drie maanden waar je samen werkt aan het laten uitkomen van je dromen. Laten we de wereld een beetje mooier maken en veel meer mensen helpen met de kwaliteiten die we samen bezitten.

Content Scan

Wil je weten op welke manier jij kunt groeien met je business? Wil je weten hoe jij jouw content aantrekkelijker kunt maken? Wil jij weten hoe je een stappenplan maakt en jezelf ‘aan’ zet? Ben je bereid om de acties te zetten die nodig zijn om te groeien? Hoe zit het met jouw ondernemerslef?

Vraag nu gratis de Content Scan aan. Ik ontmoet je in een onlinebeeldgesprek en we bespreken de mogelijkheden en ik bekijk jouw content.
Ik doe al deze gesprekken zelf omdat ik dan kan bekijken of ik je een aanbod kan doen in de Killer Content Academy. Het programma is namelijk niet voor iedereen geschikt.

Ik zal weer ruimte maken in mijn agenda.

Tot dan! Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Meld je aan voor de gratis Content Creator

Aanmelden (100% gratis)

4 gedachten over “Zo laat je dromen uitkomen”

 1. Pingback: Saboteur van communicatie, herken jij jezelf? | Content Academie

 2. Pingback: Tegenslag. Wat doe je als alles tegen lijkt te zitten? | Content Academie

 3. Mijn 5 W’s

  WAT: een paar liedjes zingen met K3 op het podium met de zelfde kleren aan.
  WIE: Ik, K3, Studio 100
  WANNEER: met kerst
  WAAROM: omdat ik een hele grote K3 fan ben en kracht haal uit hun liedjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie