Niets doen

content Zijn

Delen mag >

 De kracht van de stilte

Ken je dat? Je weet dat iets goed voor je is, maar je doet het niet.

Ik denk dat we dat allemaal wel kennen. Ik hoef maar naar je gewicht te vragen ;), of naar je fitheid of naar je takenlijstje.

Ik sport te weinig, eet te ongezond en van uitstelgedrag had ik de laatste tijd steeds meer last.

En dan weet je wat je moet doen, maar je doet het niet. Herken je dat?

Stilstaan om vooruit te gaan

Ik weet wat de kracht van stilte is. Dat heb ik al mogen ervaren. Maar dat is niet het eerste waar ik aan denk als ik het gevoel heb dat er iets niet lekker zit binnen mijn bedrijf.

In plaats daarvan rij ik naar Friesland om aan te sluiten bij een Mastermind groep en ik boek een weekje Zeeland om aan mijn jaarplan te werken. Ik had al mijn hoop gevestigd op het laatste. Even los van de waan van de dag. Maar de Mastermind groep heeft me pas echt wakker geschud.

Waardevolle feedback

Ik kreeg pijnlijke feedback van de dames in de Mastermind groep. Een van de ondernemers vertelde me dat het misschien tijd was om terug te schakelen in Zeeland in plaats van hard te werken aan mijn jaarplan. “Een keer een beetje lief zijn voor jezelf.”

Ik kwam gelijk in de weerstand. Ik ben lief voor mezelf! Ik heb een goed leven en ik zorg echt wel goed voor mezelf.

Maar na een paar concrete voorbeelden van mijn gedrag en mijn uitspraken werd ik tot diep in mijn ziel geraakt. Ze had gelijk! En ik zag het niet!

Weten, vinden en nu nog doen

Op dat moment wist ik dat ze gelijk had en vond ik ook dat ik wat liever voor mezelf mocht zijn. Maar dan moest ik het ook nog doen.

Een paar dagen later zat ik bij een netwerkdiner en toen vroeg een van de ondernemers mij: “Laat je dan ook je laptop thuis?”

Au, weer zo’n momentje. Ik weet natuurlijk dat dat het beste is als je de rust wilt opzoeken. Maar vind ik dat ook nodig?
Na een prettig en eerlijk gesprek vond ik dat ze gelijk had. Mijn laptop moet thuisblijven. Maar nu nog doen.

Daag jezelf uit!

Jezelf uitdagen en dingen doen die je normaal niet zo snel zou doen, is ook heel goed voor je brein. Daag jezelf uit riep ik tegen mezelf!

Mijn uitdaging was een midweek alleen in een vakantiehuisje zonder laptop, zonder televisie en zoveel mogelijk zonder telefoon.

Comfortabel worden met het oncomfortabele

Ik kwam aan na een netwerklunch en zat nog hoog in mijn energie. Ik zette mijn spullen in het huisje en ging direct een strandwandeling maken. Even landen.

Terug in het huisje ging ik de spulletjes opbergen, bed opmaken en een soepje warm maken.

En daar zat ik dan……..

Alleen.
Zonder laptop.
De stekker uit de televisie.
En mijn telefoon op vliegtuigstand met een muziekje erop.
Alleen. (Had ik dat al gezegd?) Maar ik wist dat ik comfortabel met het oncomfortabele moest worden. Ik gaf me over en begon te mediteren.
Ik ging vroeg naar bed, dat was ook weleens lekker.
Ik had het best oncomfortabel mag je weten. Ik had last van een soort afkickverschijnselen. Maar ik hield vol.

Alleen maar doen wat je wilt doen

Als je alleen maar hoefde te doen wat je wilt doen, wat doe je dan?
Ik wist het niet.
Ik ging naar mijn favoriete plekje, Domburg, om wat te wandelen en te winkelen.
Heerlijk daar. Dat voelde als thuiskomen.
Maar ik kwam weer terug in een leeg huisje.

Ik ben wat gaan lezen, veel mediteren en gewoon even voor me uit gaan staren.

Eureka!

Door de rust en doordat ik mijn brein niet meer prikkel met steeds weer nieuwe informatie, kan het brein gaan opruimen. Alles wordt netjes opgeborgen in spreekwoordelijke laadjes en kastjes. Waardoor er ruimte ontstaat.

En in die ruimte, komen er nieuwe inzichten. En op dag drie begreep ik waarom het niet voor mij werkte. Ik was er niet eens over aan het nadenken, het sprong zo mijn brein in. Ik had een persoonlijke blokkade en ik had een verkeerde naam bedacht voor bij mijn dienst. Mijn gevoel, de naam en de dienst sloten niet op elkaar aan.

Iets wat ik redelijk gemakkelijk kan veranderen.

Als je weet waar je naar toe wilt hoef je alleen maar te vertrekken.

Content Academie.Online

Het zat in de naam. Ik werd geïnterviewd en daar werd ik gevraagd of ik een thriller aan het promoten ben of wat Killer Content eigenlijk is. Dat heb ik niet bewust geregistreerd maar dat heeft wel iets ‘aan’ gezet.

Ik ben van de zachte mens. Jij moet CONTENT Zijn om goede CONTENT te kunnen Schrijven.
Ik wil me helemaal niet richten op KILLER CONTENT (wat overigens wel een prima zoekwoord is) maar op CONTENT. Zowel op jou als op de vertaling van jou en jouw bedrijf.

Anti Burn-Out Mentor

Mijn hart gaat ook sneller kloppen als ik kan bijdrage om burn-out te voorkomen. Daar heb ik mijn boek voor geschreven. En het feit dat ik daar niets meer mee deed voelde ook niet goed. Ik dacht het te kunnen parkeren maar het bleef steeds weer terugkomen. In feedback, in gedachte of omdat ik het boek weer ergens tegenkwam.

Ik zag dit als signalen. Hier moest ik nog iets mee. In de Academie deel ik mijn kennis al een beetje, als het past. Maar daar kon ik nog niet helemaal mijn ei in kwijt. Met CONTENT Zijn kan ik nog meer gaan delen.

Ik wil me ook gaan richten op CONTENT Spreken. Ik wil gaan spreken voor groepen, bij events of in klassen om over mijn ervaringen en levenslessen te vertellen. Vooral jonge professionals spreken mijn aan. Tussen de 30 en 40 vallen er steeds meer professionals om. Er komt een ware burn-out epidemie aan is voorspeld. Kan ik iets doen om dat te helpen voorkomen?

Perfectie bestaat niet

Ik heb hierin een taak. Zo voelt dat voor mij. En die taak ga ik uitvoeren. Ik weet nog niet precies hoe en wanneer.

Maar als je wacht met vertrekken totdat je aanbod, website, nieuwsbrief, blogartikelen, dienst en jijzelf helemaal perfect zijn dan blijf je voor altijd stilstaan. Want perfectie bestaat niet.

Ik ben vorig jaar vertrokken met Killer Content Academy. Wil ik elk jaar opnieuw beginnen? Nee natuurlijk niet. Maar gedurende je pad, kom je tegen wat je te doen hebt. Dat ga je nooit zien als je blijft staan. Dus vertrek!

Je hoeft het niet alleen te doen

Mijn advies, doe het niet alleen. Zoek een Mastermind groep waar je kunt sparren en eerlijke feedback krijgt. Of sluit aan bij de Academie, die staat bomvol met kennis, lessen en feedbackmomenten.

Wat je ook ga doen, vertrek! Dan wordt het vanzelf duidelijk voor je.

Neem gerust contact met mij op om te bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Laten we samen ff sparren

Contact opnemen>

6 gedachten over “Niets doen”

 1. Jolanda, geweldig! Ik vind het een goeie en dappere actie. Maar als het klopt, heb je ook de moed om die stap te nemen. Zo werkt het gewoon. Content klopt en past bij je. Dat is wat je uitstraalt. Wat stilte kan doen… Ik wens je de wereld….

  1. Ik ben er blij mee. Het klopt nu inderdaad! Je weet dat ik jou ook alle geluk en succes wens. Hopelijk kruisen in de toekomst onze wegen en kan ik je daarmee helpen.

 2. Lieve Jolanda wat een prachtig verhaal. Je hebt het mooi verwoord en zo krachtig gefixt daar in Zeeland. Ook bij jou lees ik dat op dag 3 het inzicht kwam. Dat heb ik vaker gehoord. Dus wie naar de rust gaat: ga minstens 3 dagen. Magic will happen.
  Liefs, Lisette

 3. Ik heb dan weliswaar geen burnout gehad, maar je hebt mij wel stevig op weg geholpen. Ik ben vertrokken 😀
  Bedankt & liefs,
  Monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie