Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

CHILL! Zo kun je lekker Chillen

CHILL-principe

“Ontdek Het CHILL-Principe: Een Gids voor Stressbeheersing en Welzijn”

CHILL!

Stress is een alomtegenwoordig onderdeel van het moderne leven geworden. Werkdruk, persoonlijke verplichtingen, en de voortdurende stroom van informatie is overweldigend. Maar wat als ik je vertel dat er een effectieve manier is om stress te beheersen en je welzijn te bevorderen?

Ga lekker CHILL’en!

Maak kennis met het CHILL-principe

Het CHILL-principe is een holistische benadering van stressbeheersing die je in staat stelt om je innerlijke rust te herontdekken en te cultiveren.Een eenvoudige en praktische leidraad voor het omgaan met stress en het creëren van balans in je leven.

Heel eerlijk werd ik een beetje gek van al dat ‘gechill’ om mij heen. Ik ben ff chillen mam! Alweer!! Ga eens wat doen schreeuwde mijn emotionele brein! Toen ik merkte dat ik er geïrriteerd van raakte ging ik op onderzoek uit.

Ja hoor…, het mapje jaloezie was opengegaan. Ik ben zelf zo druk dat ik gewoon jaloers was dat er zoveel ‘gechillt’ werd om mij heen. Gelukkig ben ik door de jaren heen een genie geworden in omdenken.

Dus ik zocht een andere associatie dan de associatie ‘luiheid’ die ik onbewust al had gevormd. Daarvoor had ik rust in mijn brein nodig. Geen betere tijd dan vakantietijd om echt even die rust te nemen en te chillen. Uit die rust en die irritatie is een heel nieuw CHILL-principe ontstaan. Hoe gaaf is dat?!

Waar staat CHILL voor?

C: Conditioneringen aanpakken
H: Helen
I: Informatie verzamelen
L: Lanterfanten
L: Leer omgaan met stress

Ik introduceer je graag elk element van dit CHILL-principe om je te laten zien hoe CHILL’en bijdraagt aan je stressbeheersing en welzijn.

C= Conditioneringen aanpakken

Conditioneringen verwijzen naar de diepgewortelde gewoonten, overtuigingen en reactiepatronen die stress kunnen veroorzaken. Het begint met bewustwording van deze conditioneringen en het nemen van stappen om ze te transformeren in positieve en gezonde patronen.

H= Helen

Helen betekent het aanpakken van emotionele wonden, onverwerkte ervaringen en psychologische littekens die stress veroorzaken. Emotionele genezing is een essentieel onderdeel van stressbeheersing en het bevorderen van emotioneel welzijn.

I=  Informatie verzamelen

Informatie verzamelen houdt in dat je leert begrijpen wat stress is, hoe het zich manifesteert en welke factoren het in jouw leven veroorzaken. Kennis is de sleutel tot effectieve stressbeheersing.

L= Lanterfanten

Lanterfanten is de kunst van het nietsdoen. Het is het bewust nemen van de tijd om te ontspannen, je geest te verfrissen en jezelf wat welverdiende rust te gunnen. Het is een krachtige manier om stress te verminderen.

L= Leer omgaan met stress

Het laatste aspect van het CHILL-principe is het leren omgaan met stress op een gezonde en veerkrachtige manier. Dit omvat het ontwikkelen van stressbeheersingstechnieken, het herkennen van stresssignalen en het maken van bewuste keuzes om stress te verminderen.

Waarom Het CHILL-Principe Werkt

Het CHILL-Principe biedt een holistische benadering van stressbeheersing. In plaats van stress te onderdrukken, moedigt het je aan om stress te begrijpen, te transformeren en te gebruiken als een kans voor persoonlijke groei. Het is geen quick-fix, maar een duurzame levensstijlverandering die je in staat stelt om veerkrachtiger en gezonder te leven.

In de komende blogs ga ik dieper in op elk aspect van het CHILL-Principe en praktische tips bieden om deze principes toe te passen in je dagelijks leven. Samen gaan we ontdekken hoe je stress  omzet in een bron van kracht en welzijn.

Ben je klaar om te CHILLEN en een leven te leiden dat in balans is? Blijf op de hoogte voor meer inzichten en tips over stressbeheersing met het CHILL-Principe!

 

Download hier de poster van het CHILL-principe

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *