Ik heb een boek geschreven!

boek levend dood

Delen mag >

Heb jij ooit iets gedaan waarbij jij je heel kwetsbaar opstelt?
Heb jij ooit iets gedaan wat super spannend was?
Sta je op het punt iets te doen waarvan je denkt, waarom doe ik mezelf dit aan?
Ik wel.

Ik heb iets gedaan om jou te helpen. Ik heb mezelf blootgegeven voor een hoger doel. Ik sta op het punt om met iedereen een zeer kwetsbaar stukje van mijn leven te delen. Je kunt me beter naakt op een groot plein zetten, dat is minder eng.

 

Waarom doe je het dan?

Dat vraag ik mezelf heel soms ook af. Ken je het gevoel dat heel je lichaam het uitschreeuwt dat je een kant op moet, maar dat de angst je tegenhoudt? Ik voel dat dit mijn bestemming is. Ik wil jou helpen door mijn ervaring met jou te delen. En ook al weet ik goed dat ik niet iedereen tevreden kan stemmen met dit plan, mijn doel is geslaagd als je iets hebt aan mijn verhaal of in ieder geval als mijn verhaal je aan het denken zet!

 

Een burn-out

Als je me een beetje hebt gevolgd dat weet je dat ik een burn-out hebt gehad. Als je nu denkt, weer zo een, wat een modeverschijnsel. Dan zou het tof zijn als je mijn boek leest. Mijn boek vertelt mijn verhaal, en ik wil daarmee duidelijk maken dat een burn-out geen modeverschijnsel is maar een ziekte. En dat steeds meer mensen deze ziekte krijgen door een verkeerd verwachtingspatroon. Van de omgeving maar vooral van zichzelf.

 

Een cadeautje van het leven

Er wordt vaak gezegd dat een burn-out een cadeautje is van het leven. Lekker dan! Zo voelt het echt niet als je er middenin zit. Maar in die periode heb ik wel veel over mezelf geleerd. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren en mezelf serieus te nemen.

• Neem jij jezelf net zo serieus als de ander?
• Vind jij afspraken met jezelf net zo belangrijk als afspraken met een ander?
• Vind jij dat je het waard bent om succes te hebben?
• Luister jij goed naar de signalen die het lichaam jou geeft?
• Neem jij voldoende ik-tijd. Tijd om te luisteren naar wat je nu eigenlijk echt wilt?

Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, dan heb jij het cadeautje van het leven te pakken. Als je, net als ik, dit nog moe(s)t leren. Dan is mijn verhaal voor jou bedoeld.

 

Durf ik het aan?

Tijdens mijn burn-out heb ik een dagboek bijgehouden. Dan kon ik alles ongegeneerd op papier knallen en dan was ik het kwijt. Er was toch niemand waarmee ik dat deelde.

Toen ik hersteld was en ik nog eens mijn dagboek las, toen voelde ik het. Hier moet ik iets mee doen. Met deze ongenuanceerde tekst wordt het duidelijk hoe je met jezelf in gevecht kunt zijn. Hoe de woorden ‘Loslaten’ en ‘Accepteren’ lekker bekken maar hoe moeilijk het er is om het ook toe te passen. Zeker als je nog niet hebt ervaren hoe krachtig dit is voor je welzijn.

Durf ik het aan om mezelf zo bloot te geven om een ander te helpen? Dat hield me een tijd bezig.

 

Resultaat: Een boek!

Ik besloot om er een boek van te schrijven. Een krachtig proces voor de verwerking maar ook een moeilijk proces omdat ik alles wilde herschrijven naar glad, lief en mooi. Want dat is zoals we onszelf graag willen profileren. Dat zit in onze natuur.

Maar ik wilde juist een boek schrijven dat de rauwe werkelijkheid van mijn gevoel weergaf. Om herkenning te geven aan hen die er middenin zitten of om begrip te kweken voor hen die eromheen staan.

Het vergde heel wat beheersingskracht om zinnen en situaties niet mooier te maken. Om niet alles te wissen waarvan ik dacht dat ik er mensen pijn mee doe. Ik moest me inhouden om niet alles vanuit een positieve insteek te herschrijven. Nu ik weer hersteld was, was ik van mening dat zoveel shit niet leuk is om te lezen. Terwijl ik toch wist dat ik juist toen wel wat herkenning wilde lezen. Ik vond al die positiviteit maar irritant. Er was namelijk op dat moment weinig positief.

Dus heb ik mijn tekst zoveel mogelijk onaangetast gelaten. Want ik denk dat juist de donkere negatieve ervaringen van mij even het gevoel op kan roepen hoe het voelt om in een burn-out te zijn. En zo hoop ik ook de motivatie bij je op te roepen om er ver van weg te blijven.

 

Waarom dan nu pas?

Na de eerste verwerking heb ik het boek een tijdje laten liggen. Angst hield me tegen. Ik wilde zeker sterk genoeg zijn zodat ik niet door eventuele negatieve feedback weer in een depressie zou schieten. Ik ben nu pas sterk genoeg. Laat maar komen!

 

Van niets naar een eigen bedrijf

Ik denk dat je veel in mijn verhaal herkent. We maken allemaal dingen mee en het is maar net hoe je ermee omgaat. Het is belangrijk om jezelf daarbij niet uit het oog te verliezen. Ik wist niet hoe ik dat moest doen. Daarom ging ik alleen maar harder werken om het te redden. Totdat mijn lichaam het opgaf.

Resultaat: Ik raakte alles kwijt, mijn baan, mijn relatie, mijn inkomen en mijn huis!
Ik begon opnieuw met helemaal niets meer. Ik had alleen nog mezelf en mijn twee kinderen. Toch vierde ik op 24 juni 2018 het 6-jarige bestaan van LandJeTekst en daar ben ik trots op. En nu ben ik gegroeid naar een ware academy!
Hoe ik dat heb gedaan?

 

Lees mijn boek

Wil je weten welke bergen ik heb moeten beklimmen en hoe hard ik af en toe ben gevallen? Lees dan mijn boek. Het boek laat je nadenken over jouw keuzes en over de weg die jij wilt lopen! Wat is jouw weg naar succes?

Wil je meer weten over mijn boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook

positieve intentie

Hoe reageer je op feedback?

Een positieve intentie hebben betekent niet foutloos zijn Ik ben ervan overtuigd dat iedereen leeft vanuit een positieve intentie. Ik

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie