Ansicht met herinneringen

herinneringen

Delen mag >

Een ansicht met herinneringen

Herinneringen zijn zo waardevol en mooie herinneringen wil je graag delen.

Je weet het vast nog wel. Vroeger als je op vakantie ging was het eerste dat je ging doen de ansichtkaarten halen. Je wilde op de kaart een leuke boodschap voor het thuisfront schrijven om ze vervolgens snel mogelijk op de post doen zodat ze nog werden bezorgd voordat je weer thuis was.

En je weet vast ook nog wel dat als je ouders of vrienden van vakantie terugkwamen dat je dan hele fotoalbums aan het wegwerken was uit belangstelling. Er kwam geen einde aan….

Je brein leeft graag in het verleden

Je brein is dol op verhalen en gevoelens uit het verleden. Verhalen uit het verleden kunnen ons nu niets meer doen. Het verleden is veilig zo signaleert je brein.
Maar is dat ook zo?
Die verhalen uit het verleden zijn de fundering van de verhalen die nog moeten komen. Deze verhalen worden als waarheid opgeslagen in je brein en zullen je blijven voeden met die waarheid.

De vraag is: “Wil jij dat?”

Wil jij jouw toekomst bouwen op de ervaringen uit het verleden?
Of heb je jezelf te lang verhalen verteld die je niet helpen?
Is het tijd voor een nieuwe waarheid?

Triggers in je brein

De waarde van de foto’s voor diegene die de vakantie heeft beleefd is anders dan voor diegene die er alleen maar over hoort.
De foto’s triggeren een deel in je brein die je exact hetzelfde gevoel geven van toen je genoot van de vakantie. Dat zorgt ervoor dat jij, die de vakantie heeft meegemaakt er enthousiast over kan vertellen. Maar degene die luistert kan alleen maar enthousiast zijn door jouw enthousiasme en door zijn of haar inlevingsvermogen
Het wordt anders als de luisteraar ook op die locatie is geweest. Dan gaan er ook allerlei triggers af in zijn of haar brein.

Triggers in je brein kun je sturen

Je kunt natuurlijk blijven leven in het verleden of je brein vertrouwen dat je de juiste triggers krijgt voor jouw succes.

Of

Je kunt zelf triggers in je brein aanleggen. Zodat je op het juiste moment gestimuleerd wordt om succesvol te zijn in alles wat jij maar wilt.

Te goed om waar te zijn?

Mijn ouders hebben mij altijd geleerd, als er iets te goed lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo!
Is mijn beredenering te goed om waar te zijn?

Ja en nee.

Als ik jou vertel dat je een sixpack van je buik kan maken dan weet je dat ik gelijk heb. Maar je weet ook dat dit niet van vandaag op morgen gebeurt. Je moet ervoor trainen.

Zo werkt het ook voor je brein.
Je moet ervoor trainen.
En daarvoor heb je een doel, motivatie, vertrouwen en stimulatie nodig.
De Breinklas is de perfecte start om te beginnen met het herprogrammeren van je brein.
Eenvoudige taal en direct toepasbaar. Je ervaart direct het verschil.

Hoe fijn is het als je succesvol bent? Hoe succes er uitziet is natuurlijk voor iedereen anders. Maar succes maakt je leven in ieder geval een stuk aangenamer.

Leef in het hier en nu

Het is zinvol om je brein wat rust te geven door in het hier en nu te zijn. Wat ben je nu aan het doen? Hoe voelt dat? Ben je er met je gedachte helemaal bij of dwaal je af naar het verleden of de toekomst?

Wil je niets leren van de Breinklas maar je wilt wel stappen maken om je brein beter te managen, start dan met bewust te zijn van het hier en nu. Zet je brein stil over het verleden en de toekomst.
Train jezelf om steeds vaker te leven in het hier en nu en verras je over het resultaat van deze simpele oefening.

Daag jezelf uit!

Wanneer je het leven in het hier en nu onder de knie hebt, daag jezelf dan uit om te gaan leven in de toekomst. Leef nu alvast jouw ideale toekomt. Doe alsof die toekomst al werkelijkheid is.
Leef zoals je dan zou leven. Doe wat je dan zou doen. Voel hoe jij je gaat voelen als jouw toekomstbeeld werkelijkheid is.

Deze oefening zorgt ervoor dat je je brein anders programmeert. Programmeringen uit het verleden vervagen en nieuwe programmeringen maken plaats.
Deze nieuwe programmeringen laten je ook nieuwe dingen zien waardoor die toekomst ineens dichterbij komt.

Je brein is net een computer

Je brein is als een grote computer. Als je alleen het Word-programma gebruikt, dan doet je computer precies wat jij nu nodig hebt. Jij bent tevreden, alles werkt naar behoren. Maar wat als je nu wat anders wilt? Als je wilt rekenen bijvoorbeeld? Word kan niet rekenen. Maar je computer is slim genoeg om andere programma’s aan te sturen zoals bijvoorbeeld Excel.
Maar dan moet je computer wel weten dat er een Excel-programma is en dan moet iemand het commando geven om dat programma op te starten.

Jij zit aan het toetsenbord en bepaalt wat jouw computer/brein gaat doen. Denk eens na over de mogelijkheden voor jouw leven als je nu alleen maar het spreekwoordelijke Word-programma zou gebruiken. Wat is er nog te ontdekken? Welke programma’s heb je nog meer of kun je aanschaffen zodat je brein gaat doen wat jij zo graag wilt doen? Wat weet je nog niet?

Jij kunt niet weten wat je niet weet.
Daarvoor moet je leren en op onderzoek gaan.

Maak je eigen ansicht met herinneringen

Maak je eigen ansicht met herinneringen. Het leuke hiervan is dat je brein niet weet wat de waarheid of een leugen is. Legt de triggers aan in je brein zodat je succes kunt krijgen in alles wat je wilt. Dat maakt je leven een stuk aangenamer.
Hoe gaaf is dat?

Wat schreef je vroeger op de eerste dag op jouw ansichtkaart richting huis? Welke herinneringen wilde jij delen?
Het is hier fantastisch?
Heerlijk weer en een prima locatie?
We zijn aan het genieten?

Je wist het nog niet, je was er net. Maar je programmeerde je brein om een fantastische tijd te hebben. Je stelde je voor hoe het zou zijn, en vaak werd de werkelijkheid ook zo.
Waar of niet waar?

Wil je meer weten over je brein en hoe je dat kunt inzetten voor jouw succes?
Doe dan de Breinklas of neem contact met mij op voor het programma Content Zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld

Heb jij een negatief zelfbeeld? Veel mensen hebben een negatief zelfbeeld. Dat is jammer! Want dat maakt jouw leven en

Leer je brein kennen

Voor een hoge productiviteit en je energie in balans.

Leer je brein kennen - burn-out preventie