Adres
5665 PL Geldrop

Bellen
06-30490522

KvK
55521517

Actie reactie

actie reactie

Actie reactie

Vorige week woensdag werd ik opgeschrikt door een telefoontje. Mijn lief lag in het ziekenhuis met symptomen van een Tia.

Alle doemscenario’s vlogen door mijn hoofd. Ik wilde maar een ding, en dat was bij hem zijn. Onderweg naar hem draaide mijn hoofd overuren. Alle negatieve gevolgen vlogen door mijn hoofd en ineens zag mijn toekomst er anders uit.

Ik was opgelucht dat hij aan het werk was en dat zijn collega’s adequaat hebben gehandeld en hem naar het ziekenhuis hebben gebracht.

Doemscenario’s spelen vaker af in je hoofd dan dat het in werkelijkheid gebeurt

Gelukkig viel het allemaal mee. Het was een forse migraineaanval. Een behoorlijke waarschuwing van zijn lichaam.

Acties reactie.

Ondanks dat het minder ernstig is dan een tia of hartinfarct is het wel een duidelijk teken dat er iets moet veranderen.
Zo jammer dat je pas als je flink geschrokken bent pas echt op onderzoek uitgaat over wat er moet veranderen. Nu liep het goed af, maar waarom zou je deze ellende niet voor zijn?

Actie reactie.

Altijd aan staan

Je brein kan het niet aan om altijd aan te staan. Dat is als een elastiek die steeds verder uitrekt tot het net meer kan. En als je het dan loslaat kan het ook niet meer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomen. De rek is eruit. Als je af en toe de oorspronkelijke vorm opzoekt dan blijft de elastische functie aanwezig.

Actie reactie.

Hoeveel negeer jij?

Je lichaam geeft je signalen wanneer je terug moet naar de oorspronkelijke vorm. Te lang rekken gebeurt natuurlijk omdat je bepaalde signalen niet serieus neemt of ze compleet negeert. Misschien loopt je business niet goed, maar wuif je het weg omdat hoopt dat het tijdelijk is. Misschien heb je een conflict met een klant, maar vind je dat dit bij ondernemen hoort. Wellicht heb je thuis wat onzekerheden maar stort je je op je bedrijf om houvast te hebben. Of nog erger, onderhuids voel je dat dit niet jouw pad is maar heb je het idee dat je geen keus hebt.

Wanneer negeer jij je gevoel?

Je kunt vast wel een reden, groot of klein, verzinnen waarbij jij het gevoel van je zoogdierenbrein (gevoel) wegcijfert met je mensenbrein (ratio). Pas als je lichaam het opgeeft signaleer je dat er echt iets niet goed gaat. Maar dan moet je wel wat veranderen. Actie reactie.

Wist jij bijvoorbeeld dat 60% van de mensen die herstellen van een burn-out weer terug in een burn-out vallen omdat ze niets hebben veranderd.
Negeer signalen dus niet maar doe er iets mee!

Actie reactie.

Energierijk ondernemen

Signalen van ongemak negeren kost energie. Je bent vaker moe, slaapt slecht(er) en je brein krijgt niet de kans om te herstellen omdat je altijd ‘aan’ staat.

Ik gun je meer dan dat! Ik gun je dat jij energierijk onderneemt. Dus kijk eens eerlijk in de spiegel.
Doe jij wat je graag doet?
Sta je elke morgen te springen om weer aan het werk te gaan?
Heb jij een verdienmodel dat werkt voor jou?
Heb jij de klanten waar je een glimlach van krijgt?

Denk aan het grote geheel

Stel jij jezelf weleens deze belangrijke vragen? Of negeer je onregelmatigheden omdat je denkt dat je daarmee het grote geheel dient?

Het tegenovergestelde is waar. Door je gevoel te negeren breng je het grote geheel juist in gevaar.
Want wat gebeurt er als jij omvalt? Actie reactie.

Voorkom dat je moet herstellen

Mijn lief heeft alle signalen genegeerd en moet nu herstellen. Alle werkzaamheden en leuke uitjes zijn van tafel geveegd. Elke inspanning bezorgt hem hoofdpijn en af en toe wordt hij overvallen door slappe benen of gezichtsverlies.

Gezichtsverlies

Het kan zijn dat je zo hard hebt gewerkt om iets te laten slagen en dan kom je erachter dat je werkt aan de verkeerde dingen. Je zet door omdat je bang bent voor gezichtsverlies.
Maar wat is dat?
Nieuws van vandaag is morgen alweer geschiedenis. Met alle prikkels die we te verwerken hebben, is jouw nieuws zoveel minder belangrijk dan dat jij denkt.

Veel ellende speelt alleen af in je hoofd. Denken is niet altijd goed voor je. De angst om stappen te zetten omdat je bang bent dat je het niet kunt is vaak onrealistisch. Het komt niet voor niets op je pad. Daar geloof ik heilig in.

Soms moet je gewoon doen!

Actie reactie.

Doemscenario’s spelen vaker af in je hoofd dan dat ze daadwerkelijk gebeuren.

Gewoon doen

Voel je dat er meer inzit dan dat je nu uit je business haalt? Heb je het gevoel dat je niet helemaal op de juiste weg zit? Ben je bereid om jezelf in de spiegel aan te kijken en jezelf kritische vragen te stellen?

Start dan met het programma Content Zijn. Dan gaan we samen aan de slag met jouw ideale leven. Wat wil je bereiken en hoe ga je er komen?

Laat mij je helpen. Plan een gratis Content Gesprek in zodat we er samen kunnen kijken of dit programma past bij jou.

Actie reactie.

 

Content zijn

Om overtuigende Content te Schrijven moet je eerst Content Zijn.

Lees meer >

Nieuwste artikelen:

Uitgelicht

Video afspelen over breinklas

Een bijeenkomst in het Content Café waar ik een smoothie presenteerde: Hoe werkt je Brein?

Wil je op de hoogte blijven?

Laat je mailadres achter en ik stuur je informatie om je balans te houden en mentaal gezond te blijven. 

1 gedachte over “Actie reactie”

  1. Pingback: Tegenslag. Wat doe je als alles tegen lijkt te zitten? | Content Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *